Родители в Добрич поискаха по-добро бъдеще за децата си

  • 01 май 2018 13:32

  • 1154
  • 0
Родители в Добрич поискаха по-добро бъдеще за децата си
© pixabay.com

Родители поискаха на протест в Добрич по-добро бъдеще за децата си. Облечени в черно, със запалени свещи, които оставиха пред сградата на общината, майките казаха, че погребват символично утрешния ден на децата си, ако не се промени социалната и здравната политика в страната.

Искаме равни права за всички деца, заяви на протеста самотната майка Михаила Стефанова. Искам 15-годишният ми син да остане в България и да има нормален живот. Не искам много - искам да мога да му плащам месечната такса, за да спортува, и да може да отиде на състезание, каза майката. Тя добави, че всички институции трябва да заработят в името на децата и те да получават месечни добавки независимо от доходите на родителите си.

За децата на България трябва да има безплатно образование и адекватни грижи, заяви Георги Вълков, който не е баща, но каза, че знае колко трудно се отглеждат двамата му племенници. По думите му социалната политика трябва да поощрява майките да раждат в България.

Животът е труден не само за децата с увреждания, но и за здравите, които бягат с родителите си в чужбина, което показва, че самата система "куца", добави Стела Илиева, майка на 12-годишната Алекс, страдаща от церебрална парализа.

На протеста по-добро бъдеще за себе си поискаха и десет-петнайсетгодишни деца, сред които седмокласничката Десислава каза, че иска винаги да е свързана с България.

Нора Виткова
1154 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини