Центърът на Харманли наводнен, градът без ток

  • 06 февруари 2012 18:02

  • 7003
  • 3
Центърът на Харманли наводнен, градът без ток
© Булфото

Центърът на град Харманли е наводнен, а токът е спрян заради опасността от късо съединение.

Река Олудере e заляла моста и е наводнила най-ниската част на международния път Е-80, който минава почти през центъра на града. Затворен е и пътят през Харманли за Хасково.

Без електрозахранване са и селата Бисер и Брягово. Други три села в област Хасково са потопени под вода - Стойково, Родопи и Динево, съобщиха местни медии.

Кметът на Харманли Михаил Лисков съобщи, че водата в село Бисер се е отдръпнала под моста, но има много разрушени къщи.

Жертвите на наводнението в селото вече са осем. Всички хора са изведени от опасните къщи и са минали през болница, в момента се прави организация за настаняване на пострадалите, поясни кметът.

За хората, чиито къщи са необитаеми в момента, е осигурен подслон в Харманли и Хасково. Повечето от тях обаче предпочитат да останат през нощта в селото, за да наглеждат имотите си. След стъмване полицаи, жандармеристи и военни ще патрулират в съвместни групи от по трима души, за да се предотвратят евентуални мародерски действия.

На входа на селото са поставени палатки, в които хората могат да получат храна, одеяла и топли напитки, каза областният управител.

7003 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.02.07 | 22:03

3
ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! N E O B U X - P E C H A L B A . F R E E . B G
Името е без значение

2012.02.07 | 22:02

1
Аман от просташки коментари. Голяма трагедия е за хората от областите с наводнения, а вие (с малка буква) само реклами ви в главата... Е .... дано да през носа да ви излязат тези лесно спечелени пари..

2012.02.07 | 22:03

2
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Водещи новини