Патриарх Неофит оглави службата за Второ Възкресение в храм „Света Неделя“ (снимки)

  • 08 април 2018 12:23

  • 2676
  • 2
Патриарх Неофит оглави службата за Второ Възкресение в храм „Света Неделя“ (снимки)
© Булфото

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничната възкресна вечерня за така нареченото "Второ Възкресение" митрополитска катедрала „Света Неделя”.

Нарича се "второ", тъй като за втори път след полунощ звучи евангелският текст, благовествуващ за възкръсналия Христос.

На това тържествено богослужение евангелието се повтаря на различни езици - църковнославянски език, гръцки, руски, френски, руски, румънски, латински, английски, немски и на български език, като смисълът е словото Божие и вестта за възкръсналия Христос да достигнат до всички народи, до цялото човечество.

Многобройно софийско духовенство и стотици миряни посрещнаха в столичната първия ден на Великден и взаимно се поздравява с Христовото Възкресение, съобщиха от Булфото.

"Нека светлината, която изгрява в този ден от празния гроб, огрява винаги всички нас. Нека сгрява сърцата ни и просветлява умовете ни и водени от нея, да вървим неизменно по стъпките Христови. Поздравяваме с Възкревсението Христово всички верни чеда на православната ни църква, както в родината ни, така и далеч от нея", пожела патриархът, съобщи репортер на Novini.bg

"Всесърдечно благопожелаваме на всички светлината на Възкресението и радостта от Божията победа никога да не угасват в нашите сърца", завърши Негово светейшество на богослужението за Великден в църквата "Св. Неделя".

Последвайте канала на

Novini.bg
2676 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.08 | 15:27

2
Трето възкресение за седесарската смрад след втория преврат на циганина Костов 1997 няма да има, следва Скравена и Белене.
гост

2018.04.08 | 15:14

1
В тези тежки времена на атеизъм заблудата царствува навсякъде и необходимостта от изчистване от плевели на църковните водачи е все по-отговорна,ако има такива.

Добави коментар

Водещи новини