Таксиметрови шофьори протестираха в Русе заради убийството на колега (снимки)

  • 26 март 2018 12:32

  • 1441
  • 1
Таксиметрови шофьори протестираха в Русе заради убийството на колега (снимки)
© Булфото (архив)

Таксиметрови шофьори протестираха днес в Русе, като поискаха справедлива присъда за убийството на свой 60-годишен колега. Тежкото престъпление бе извършено на 14 март миналата година в русенското село Николово. Обвинени са двама младежи, които тогава са били непълнолетни - на по 17 години.

Началото на протеста бе поставено тази сутрин с шествие на таксиметрови автомобили по улици и булеварди на града. След това шофьорите се придвижиха пеша до центъра. Протестът продължи пред Съдебната палата, в която започна и заседание по делото за убийството на техния колега.

Протестиращите скандираха "Справедливост" и издигнаха транспаранти с надпис - "Промяна на обвинителния акт. Доживотна присъда. Справедливост за Джоко".

Двамата младежи са обвинени за грабеж, придружен с убийство. Според прокурора престъплението предвижда наказание от пет до 12 години затвор.

"Протестът е, защото от две-три години се шири една безнаказаност, нападенията върху наши колеги се увеличават. Искаме да събудим властта, тя да ни обърне внимание, да се променят законовите мерки, за да си осигурим по-добра работна среда", каза председателят на синдикален съюз "Сила" Ивайло Джанати.

По думите му в таксиметровите автомобили трябва да има паник-бутон, свързан с тел. 112, както и задължителни видеорегистратори, а записите да се приемат като доказателство в съда.

Протестиращите настояват обвинението на двамата младежи да бъде за предумишлено убийство, а не за грабеж, придружен с убийство.

"В тази държава е крайно време да се научим да носим отговорност. Всеки родител трябва да си направи сметката как възпитава децата си. Искаме тези момчета да си понесат отговорността, защото нашият колега също е нечий син, също е нечий съпруг, също е баща", каза Джанати.

Делото продължава в Окръжния съд с разпит на свидетели, пише БТА.

Константин Тодоров
1441 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.26 | 14:45

1
ЗАПАЛЕТЕ ГИ ТИЯ СЪДИИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ !!!

Добави коментар

Водещи новини