12 винено-кулинарни дестинации изкушават туристи у нас

1
© Pixabay

„Министерството следва последователна политика, с която искаме да създадем интерес повече българи да пътуват към различни краища на страната“, посочи Ангелкова.

„При разработването на концепцията избрахме винено-кулинарните дестинации да са 12 - колкото месеците в годината. Те включват традиционните винени напитки и характерната кухня за всеки регион и обхващат близо 50 общини и около 100 туристически обекта в страната“, посочи още министърът.

„Считаме, че проектът ще допринесе за утвърждаване на България като дестинация за четири сезона“, подчерта министър Ангелкова.

С проекта за 12 винено- кулинарни дестинации очакваме да привлечем повече туристи към вътрешността на страната.

На форума участваха земеделският министър Румен Порожанов, Георги Икономов, кмет на Банско, инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозята и виното и народни представители. Специален фокус на обсъждането бяха първа и втора дестинация - „Долината на Струма“ и „Долината на Места“.

По този начин ще се окаже и положително влияние върху развитието на редица общини не само в туризма, но и за подобряване на качеството на живот на местните хора.

Това заяви в Банско министърът на туризма Николина Ангелкова по време на първата кръгла маса за обсъждане на проекта за вино, кулинария и туризъм, който е съвместна инициатива между Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1

Водещи новини