12 винено-кулинарни дестинации изкушават туристи у нас

  • 12 март 2018 15:07

  • 1263
  • 0
12 винено-кулинарни дестинации изкушават туристи у нас
© Pixabay

С проекта за 12 винено- кулинарни дестинации очакваме да привлечем повече туристи към вътрешността на страната.

Това заяви в Банско министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard по време на първата кръгла маса за обсъждане на проекта за вино, кулинария и туризъм, който е съвместна инициатива между Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите.

„Министерството следва последователна политика, с която искаме да създадем интерес повече българи да пътуват към различни краища на страната“, посочи Ангелкова.

На форума участваха земеделският министър Румен Порожанов, Георги Икономов, кмет на Банско, инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозята и виното и народни представители. Специален фокус на обсъждането бяха първа и втора дестинация - „Долината на Струма“ и „Долината на Места“.

„Считаме, че проектът ще допринесе за утвърждаване на България като дестинация за четири сезона“, подчерта министър Ангелкова.

По този начин ще се окаже и положително влияние върху развитието на редица общини не само в туризма, но и за подобряване на качеството на живот на местните хора.

„При разработването на концепцията избрахме винено-кулинарните дестинации да са 12 - колкото месеците в годината. Те включват традиционните винени напитки и характерната кухня за всеки регион и обхващат близо 50 общини и около 100 туристически обекта в страната“, посочи още министърът.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини