Мартин Димитров: Със споразумението АСТА всеки полицай може да влезе в дома ни

  • 01 февруари 2012 08:41

  • 2018
  • 2
Мартин Димитров: Със споразумението АСТА всеки полицай може да влезе в дома ни
©

„Със споразумението АКТА всеки полицай може да влезе в дома ни, както влязоха за 5 кутии цигари“, каза за bTV Мартин Димитров, лидер на СДС.

Според Димитров вместо да се следят хората, които разпространяват тези файлове, ще се следят тези, които ги свалят, а това е почти невъзможно. Текстовете на документа са такива, че за всяка вреда и нарушаване на авторското право може да бъдем и глобени.

„Ако в един сайт не са ясни авторските права, той може да бъде закрит“,даде пример Димитров. Това ще доведе до следене на всеки потребител, който пише в дадения сайт или публикува снимки там. Това не е възможно и изключително скъпо.

Според лидерът на СДС това споразумение ще доведе и до фалит на интернет доставчиците. Преди години е имало идея да се следи трафикът и тогава доставчиците е трябвало да инвестират няколко стотин милиона лева. „Това са големи разходи, а доставчиците нямат такива финансови възможности и това ще доведе до фалита им“, категоричен беше депутатът.

„Заради тези текстове ще се злоупотребява и с личните данни на хората“, допълни Димитров.

„Подписът е под условие. МС решава че дава мандат на посланика на да подпише договора, но под условие. Това което следва е нов законопроект. В процеса на ретификацията могат да бъдат внесени резерви и тук е мястото на дебата“, увери министър Трайчо Трайков.

Последвайте канала на

2018 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СТАНИМИР

2012.02.02 | 21:54

2
Ако АКТА влезе в сила, то аз ще си спра нета и това време ще го използвам по-рационално на един площад, а може и на други места.
HATE

2012.02.01 | 14:16

1
Станимире, всеки сам решава как да си използва свободното време, НО ми се струва че ти неси против този закон? Явно не можеш да осъзнаеш проблема в детайли... PEACE

Добави коментар

Водещи новини