В Плевен три детски градини затварят врати за основен ремонт и саниране през март

  • 12 февруари 2018 17:32

  • 1072
  • 0
В Плевен три детски градини затварят врати за основен ремонт и саниране през март
© Pixabay

В Плевен три детски градини затварят врати за основен ремонт и саниране през март, съобщи днес заместник-кметът на общината Стефан Милев.

За всяка градина ще бъдат инвестирани по около 1,5 милиона лева.

Милев уточни, че поетапното затваряне на тези заведения се предприема по проект на общината, който цели подобряване на условията в тях. Първите строителни дейности започват в "Юнско въстание", "Теменуга" и "Дружба", които се посещават от общо около 450 деца.

Фирмите, изпълнители на ремонтите, са посочили, че ще приключат за 100 дни. Директори на други детски градини са уверили общината, че ще могат да приемат около 400 деца.

Заместник-кметът поясни, че очаква да има затруднения и неудобства, но трябва да се положат усилия, за да бъдат обновени градините. Една от тях - "Юнско въстание", е с "последно предупреждение" за затваряне, ако не бъде ремонтирана, посочи Милев.
Общината предвижда персоналът от временно затворените градини да бъде разпределен в останалите, за да може да поеме по-голямата им натовареност.

До края на годината ще бъдат обновени още три детски заведения. Подобен основен ремонт на градини в Плевен не е правен от години.
 

БТА
1072 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини