Владимир Владимиров: От 2019 година условията на труд в БДЖ ще се подобрят

  • 12 февруари 2018 07:36

  • 945
  • 2
Владимир Владимиров: От 2019 година условията на труд в БДЖ ще се подобрят
©

Начинът, по който се управлява БДЖ е добър. Ние не само извадихме дружеството от фалит, но и вече купуваме нови влакове. Даваме перспективи на дружеството. Това каза Владимир Владимиров, изпълнителен директор на БДЖ, в ефира на БТВ.

„Задълженията на БДЖ към момента са 360 милиона лева. Една голяма част от тях ще бъдат дадени от държавата, те не подлежат на връщане. 196 милиона лева трябва да се платят. Най-тежки са 100 милиона лева по втория облигационен заем, по който текат тежки лихви. Затова се надяваме да има сериозна държавна намеса“, посочи той. Въпреки това през последните години сме намалили заемите, намалили сме задълженията и купуваме нови мотриси“, стана ясно от думите на Владимиров.

„Закъснения на влаковете има, но вагони не липсват. За всички тежки периоди на реформи на БДЖ са излезли 670 милиона от дружеството“, призна той.

„Ако доброто управление на железницата се запази се надяваме до 10 години да се изплатят всички задължения“, подчерта Владимиров.

По отношение на извънредния труд Владимир Владимиров каза: „Има извънреден труд и в двете дружества“. Той поясни обаче, че има и злоупотреби от страна на служителите. „Като извънреден труд се отчита и пътуването на служителите във влака. Това се дължи на една наредба и на колективния трудов договор. За да се подобрят условията има нужда от време. От 2019 година условията ще се подобрят“, увери Владимиров.

От думите му стана ясно още, че прокуратурата разследва дали има служители, които не идват на работа, както и дали се полага извънреден труд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
945 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.12 | 08:49

2
Не трябва да се дава думата на пияндурници.А до 2019 къде ще дремете или кой оживее ще се радва нещастници.
пълни лайна

2018.02.12 | 08:49

1
ВСЕ ЕДНО ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА В ТЕРИТОРИЯТА ПОД МАСОНСКА ДИКТАТУРА.

Добави коментар

Водещи новини