Вежди Рашидов обсъди с френския посланик Ерик Льобедел културното сътрудничество между България и Фр

31 януари 2018 12:47

Вежди Рашидов обсъди с френския посланик Ерик Льобедел културното сътрудничество между България и Фр
© Пресцентър ПП ГЕРБ
710 0

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов обсъди днес с френския посланик в София Н.Пр. Ерик Льобедел перспективите пред културното сътрудничество между България и Франция. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Дипломатът покани Рашидов на работна закуска в своята резиденция. Посланик Льобедел благодари на Вежди Рашидов за голямата му ангажираност в последните няколко години за активното развитие на културните връзки между двете страни, както и за специалната подкрепа за разкопките в Созопол, осъществявани от френски и български археолози.

„След впечатляващата изложба на България в Лувъра и продължаващата работа по двете петгодишни Споразумения на световния Музей с България, ще бъде много интересно в Париж да бъдат показани и образци на българската култура от периода 14 - 18 век“, смята Ерик Льобедел.

Френската страна подкрепя и идеята на Вежди Рашидов в България да бъде представена експозиция на съвременно френско изкуство. Посланик Льобедел запозна Рашидов с френско-български арт стрийт проект, който тази година трябва да се реализира в София.

По време на разговора бе отбелязана и възможността за творчески прояви с участието на Франция през 2019 година, когато Пловдив ще бъде европейска столица на културата.

Радина Лазарова
710 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини