Нено Димов провери изпълнението на проекта за воден цикъл на Враца

  • 29 януари 2018 14:03

  • 1017
  • 4
Нено Димов провери изпълнението на проекта за воден цикъл на Враца
©

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе провери днес на място работата по рехабилитацията и модернизацията на Пречиствателната станция за отпадни води /ПСОВ/ във Враца, която е част от интегрирания проект за воден цикъл на града.

Строителните дейности и внедряването на новото оборудване в ПСОВ са завършени и през следващите дни трябва да се подпише акт 15 за въвеждането й в експлоатация, каза кметът на община Враца Калин Каменов, който придружаваше министър Димов. Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе посочи в отговор на въпрос, че във втората фаза на проекта за воден цикъл на града ще бъдат вложени почти 115 милиона лева, от които 80 милиона от оперативна програма "Околна среда". Той допълни, че по интегрирания проект са положени 111 килиометра нови тръби за рехабилитация на водопроводната система. Общо 46 километра са подменените тръби за канализация, от които 25 километра напълно нови трасета.

Министърът на околната среда и водите каза, че след завършване на проекта 79 хиляди души ще получават по-качествена питейна вода, а общо 94 хиляди души ще имат достъп до канализация за отпадни води. Според него това е безспорно от полза както за населението, така и за екологията. Той отбеляза, че проектът е преминал през много трудности, но благодарение на усилията на кмета на община Враца, сега са завършени два от етапите на проекта. Министър Димов отбеляза, че остава последният етап - подмяна на довеждащия водопровод от яз. "Среческа бара", и го определи като силно рисков. Той допълни, че е разговарял за проблема с кмета на Враца Калин Каменов. Според него може да се намери вариант за изпълнението на този етап от интегрирания проект, което да доведе и до неговия успешен завършек.

Кметът на община Враца Калин Каменов отбеляза добрата съвместна работа с Министерството на околната среда и водите, която е позволила да се преодолее забавянето в годините в изпълнението на проекта, заради което под въпрос е било изпълнението на цялата оперативна програма за предходния програмен период. Той отчете, че двата етапа за рехабилитация на водопроводната и канализационна мрежа в града са завършени, през следващите дни ПСОВ може да бъде открита официално.

БТА
1017 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.01.29 | 19:32

4
ЕДИН И СЪЩИ ОТЯВЛЕН ЧЕКИДЖИЯ СЕ Е ИЗПРАЗНИЛ ЯЛОВО И В ДВАТА ПОСТА! ЧЕРВЕН ОНАНИСТ С МАЛКА ПИШКА!

2018.01.29 | 19:31

2
Този е само един долен чикиджия и нищо повече!

2018.01.29 | 19:31

3
С дясната ръка прави чекии на Бойчето с лявата на Цвъкито а с устата го е захапал на Цачева грездея.

2018.01.29 | 19:30

1
Нено Димов е един завършен Наглец и нахалник.

Добави коментар

Водещи новини