Експертите категорични: ACTA не нарушава гражданските права

  • 31 януари 2012 07:45

  • 2929
  • 14
Експертите категорични: ACTA не нарушава гражданските права
©

Идеята за споразумението ACTA дойде още през 2006 година.

Целта е да се регламентират правилата за прилагане на правата върху интелектуалната собственост.

Това заяви в интервю за БНТ експертът Цветелина Димитрова, експерт "Международни икономически организации" в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

ACTA по никакъв начин не съдържа клаузи, които биха нарушили правата на гражданите.  Точно и това е ролята на държавата - да разпише нормите така, че да не бъдат нарушени гражданските права.

Най- важното, което може да се каже във връзка с приемането от страна на България на ACTA е, че държавата ни се присъединява към това споразумение заради фалшивите стоки, заяви от своя страна Георги Дамянов, директор на Дирекция “Авторско право и сродните му права” към Министерство на културата. Той поясни, че фалшивите стоки са основна пречка за развитието на икономиката на държавата.

"Това е положително споразумение за България, защото преди всичко ACTA защитава интересите на страната като икономика и като финанси", каза Дамянов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2929 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
kxekeeyihs

2014.01.21 | 13:02

14
sgkdaopwjoj, xyxqllujuq
chzjzygqsq

2014.01.18 | 23:41

13
atnqnopwjoj, kkxxqacyde
:)

2013.07.08 | 06:15

12
"Това е положително споразумение за България, защото преди всичко ACTA защитава интересите на страната като икономика и като финанси", каза Дамянов. Чии интереси? Чия икономика? На чия държава? Смешници!
sol

2013.07.08 | 06:15

11
ACTA по никакъв начин не съдържа клаузи, които биха нарушили правата на гражданите. Точно и това е ролята на държавата - да разпише нормите така, че да не бъдат нарушени гражданските права. Най- важното, което може да се каже във връзка с приемането от страна на България на ACTA е, че държавата ни се присъединява към това споразумение заради фалшивите стоки, заяви от своя страна Георги Дамянов, директор на Дирекция “Авторско право и сродните му права” към Министерство на културата. Той поясни, че фалшивите стоки са основна пречка за развитието на икономиката на държавата. "Това е положително споразумение за България, защото преди всичко ACTA защитава интересите на страната като икономика и като финанси", каза Дамянов. Умрете от сол е политици смешни!
Аз

2013.07.08 | 06:11

4
Аве ко се шашкате сички някви тъпи американци си мислят че ще успеят да спрат пиратството в държави като България и Русия това никога няма да стане!
Jose

2013.07.08 | 06:14

10
priqteliu s tezi dumi shte ti kaja samo edno!: ti si adski praw a za towa acta : da im go hakam na acta az, to twa shte e naistina kato nqkakwo prorochestwo moje 2012 da ne swarshi sweta no shte ima golqma grajdanska za deto se ebawat taka s horata :) shte ima neshto golqmo towa go chustwam :) alla peace ot ispaniq ;)
СЪД - НАРОДЕН СЪД ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА НА ЛОБИСТИТЕ

2013.07.08 | 06:14

9
ОСТАВКА !!! ВЪН !!! ВЕДНАГА !!! СЪД, НАРОДЕН СЪД ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА НА ЛОБИСТИТЕ !!! НЕ НА АСТА !!!
АСТА е грубо потъпкване на ЧОВЕШКИ ПРАВА !!!

2013.07.08 | 06:14

8
За РЕФЕРЕНДУМ е цялото правителство !!! КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ??!!! Какво положително има това всеки да бъде под наблюдение/контрол??!!! АСТА не засяга само торентите!!! Въпросното споразумение е грубо потъпкване на ЧОВЕШКИ ПРАВА !!! Дава право да се следят лични данни - с повод и без, ДА СЕ ЦЕНЗУРИРАТ "неудобни", изказани мисли !!! НЕ НА АСТА !!! След шистовия газ това е поредното осиране на трайчо и компания, което НЕ Е в интерес на Българския НАРОД - причината да са там !!! ОСТАВКА !!! ВЪН !!! ВЕДНАГА !!! СЪД ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА НА ЛОБИСТИТЕ !!!
анонимен

2013.07.08 | 06:13

7
Малоумни политици нени правете на глупави, фалшиви стоки има ина пазара и моловете. Цялата работа е дане можеш даси свалиш някои филм или песен. Що то ония дето имат пари кво им дреме че тука в Б-я даси купиш филм или CD е лукс.
Иван Иванов

2013.07.08 | 06:13

6
Всички, които имат претенции да са автори на интелектуална собственост, за да я създадат използват интелектуалните продукти на своите учители т.е. техните уроци и за това не плащат никакви авторски права, За да имат право да искат освен парите, които са получили при първата и основна продажба на интелектуалния си продукт, би трябвало да заплатят авторски права на своите учители за всяко познание, което са ползвали при създаването на своя продукт. И искам да ги попитам интелеснуалците: когато в тоалетната използвам за сетен път вестник ( четене ), който е останал там след предишният му собственик, трябва ли да плащам авторски права на всеки журналист чийто материал успея да прочета по време на неинтелектуалното му ползване?
Иван Иванов

2013.07.08 | 06:12

5
Дебела лъжа!!! Тези интереси на България и на Европейския съюз биха били защитени с едни достатъчно викоки МИТА за КИТАЙСКИТЕ стики, за да не правят дъмпинг на местните стоки. А за неграмотните ще обясня, че ПИРАТИТЕ отнемат собственоста, като лишават предишните собственици от възможността да използват отнетото имущестно. Освен това истинските собственици на каквото и да било нямат право да се оплакват, че са ограбени след като са си оставили нещата неохраняеми на публично място, върху което те самите нямат никакви вещни права.

Добави коментар

Водещи новини