Експертите категорични: ACTA не нарушава гражданските права

Идеята за споразумението ACTA дойде още през 2006 година.

Целта е да се регламентират правилата за прилагане на правата върху интелектуалната собственост.

Това заяви в интервю за БНТ експертът Цветелина Димитрова, експерт "Международни икономически организации" в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

ACTA по никакъв начин не съдържа клаузи, които биха нарушили правата на гражданите.  Точно и това е ролята на държавата - да разпише нормите така, че да не бъдат нарушени гражданските права.

Най- важното, което може да се каже във връзка с приемането от страна на България на ACTA е, че държавата ни се присъединява към това споразумение заради фалшивите стоки, заяви от своя страна Георги Дамянов, директор на Дирекция “Авторско право и сродните му права” към Министерство на културата. Той поясни, че фалшивите стоки са основна пречка за развитието на икономиката на държавата.

"Това е положително споразумение за България, защото преди всичко ACTA защитава интересите на страната като икономика и като финанси", каза Дамянов.

Спорт

още

Коментари

 1. 2014.01.21 | 13:02

  sgkdaopwjoj, xyxqllujuq

 2. 2014.01.18 | 23:41

  atnqnopwjoj, kkxxqacyde

 3. 2013.07.08 | 06:15

  "Това е положително споразумение за България, защото преди всичко ACTA защитава интересите на страната като икономика и като финанси", каза Дамянов. Чии интереси? Чия икономика? На чия държава? Смешници!

 4. 2013.07.08 | 06:15

  ACTA по никакъв начин не съдържа клаузи, които биха нарушили правата на гражданите. Точно и това е ролята на държавата - да разпише нормите така, че да не бъдат нарушени гражданските права. Най- важното, което може да се каже във връзка с приемането от страна на България на ACTA е, че държавата ни се присъединява към това споразумение заради фалшивите стоки, заяви от своя страна Георги Дамянов, директор на Дирекция “Авторско право и сродните му права” към Министерство на културата. Той поясни, че фалшивите стоки са основна пречка за развитието на икономиката на държавата. "Това е положително споразумение за България, защото преди всичко ACTA защитава интересите на страната като икономика и като финанси", каза Дамянов. Умрете от сол е политици смешни!

 5. 2012.02.15 | 20:52

  Няма ли 1 журналист да го попита и как точно ще защити интересите на България като икономика и финанси? Да не би България да изнася в големи количества? Или родните ни звезди са прочути по-цял свят? И как точно нашите експерти ще изказват мнение при положение, че вече новородените в 1-та минута от живота си знаят, че са продажници и за хонорар ще изкарат този договор за пратен от Бог ? Всичките Бг експерти може да си го *** от зад. какво ще стане утре когато заради патенти някой не получи лекарствата си ? Майната ви на всички политици, боклуци сте до 1 без изключения!

 6. 2013.07.08 | 06:14

  ОСТАВКА !!! ВЪН !!! ВЕДНАГА !!! СЪД, НАРОДЕН СЪД ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА НА ЛОБИСТИТЕ !!! НЕ НА АСТА !!!

 7. 2013.07.08 | 06:14

  За РЕФЕРЕНДУМ е цялото правителство !!! КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ??!!! Какво положително има това всеки да бъде под наблюдение/контрол??!!! АСТА не засяга само торентите!!! Въпросното споразумение е грубо потъпкване на ЧОВЕШКИ ПРАВА !!! Дава право да се следят лични данни - с повод и без, ДА СЕ ЦЕНЗУРИРАТ "неудобни", изказани мисли !!! НЕ НА АСТА !!! След шистовия газ това е поредното осиране на трайчо и компания, което НЕ Е в интерес на Българския НАРОД - причината да са там !!! ОСТАВКА !!! ВЪН !!! ВЕДНАГА !!! СЪД ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА НА ЛОБИСТИТЕ !!!

 8. 2013.07.08 | 06:13

  Малоумни политици нени правете на глупави, фалшиви стоки има ина пазара и моловете. Цялата работа е дане можеш даси свалиш някои филм или песен. Що то ония дето имат пари кво им дреме че тука в Б-я даси купиш филм или CD е лукс.

 9. 2013.07.08 | 06:13

  Всички, които имат претенции да са автори на интелектуална собственост, за да я създадат използват интелектуалните продукти на своите учители т.е. техните уроци и за това не плащат никакви авторски права, За да имат право да искат освен парите, които са получили при първата и основна продажба на интелектуалния си продукт, би трябвало да заплатят авторски права на своите учители за всяко познание, което са ползвали при създаването на своя продукт. И искам да ги попитам интелеснуалците: когато в тоалетната използвам за сетен път вестник ( четене ), който е останал там след предишният му собственик, трябва ли да плащам авторски права на всеки журналист чийто материал успея да прочета по време на неинтелектуалното му ползване?

 10. 2013.07.08 | 06:12

  Дебела лъжа!!! Тези интереси на България и на Европейския съюз биха били защитени с едни достатъчно викоки МИТА за КИТАЙСКИТЕ стики, за да не правят дъмпинг на местните стоки. А за неграмотните ще обясня, че ПИРАТИТЕ отнемат собственоста, като лишават предишните собственици от възможността да използват отнетото имущестно. Освен това истинските собственици на каквото и да било нямат право да се оплакват, че са ограбени след като са си оставили нещата неохраняеми на публично място, върху което те самите нямат никакви вещни права.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Ще успее ли третият вот на недоверие срещу кабинета?

Ще успее ли третият вот на недоверие срещу кабинета?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?