Румънският посланик Йон Гъля се срещна с кмета на Банско Георги Икономов

  • 29 декември 2017 20:51

  • 1716
  • 1
Румънският посланик Йон Гъля се срещна с кмета на Банско Георги Икономов
© Булфото (архив)

В началото на активния зимен туристически и ски сезон посланикът на Румъния в нашата страна Йон Гъля посети Банско за работна среща с кмета на общината Георги Икономов, съобщи общинският пресцентър.

На срещата е дискутирана продължаващата добра практика на съвместно патрулиране на български и румънски полицаи в курорта. Посланик Гъля е благодарил за оказаната от местната власт подкрепа за осигуряването на добри условия за настаняване на румънските патрули, чието присъствие засилва чувството за сигурност и комфорт на многобройните румънски туристи.

Дипломатът е поздравил Икономов и местната общност за добрата предновогодишна новина - даването на "зелена" светлина за изграждане на нови спортни съоръжения в ски зона "Банско" след решението на Министерския съвет от 28 декември. Той е изказал висока оценка за Банско като една от най-добрите и предпочитани от румънските туристи дестинация, като е подчертал, че изграждането на втори кабинков лифт ще направи още по-привлекателен най-добрият български зимен курорт и за туристите от северната ни съседка.

Филип Епитропов
1716 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.30 | 20:03

1
Alen Vega · там няма сняг бе тъпчо

Добави коментар

Водещи новини