Даниела Савеклиева: Решението на МС е добрата новина на деня

  • 28 декември 2017 16:25

  • 2098
  • 4
Даниела Савеклиева: Решението на МС е добрата новина на деня
© ГЕРБ, пресцентър

Едва ли има по-екологичен транспорт от лифта, така че е важно в Банско да бъде изградена втора кабинка. Това е добрата новина на деня.

Това каза на пресконференция народният представител и Областен координатор на ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева по повод взетото решение от Министерски съвет при наличие на инвестиционен интерес за изграждането на нова кабинкова линия в ски зона Банско да се предприемат спешно всички мерки по екологичното законодателство, така че такава да бъде направена във възможно най-кратък срок, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По думите към момента заради наличието само на един лифт в Банско много туристи се качват до планината с автомобили и микробуси, които ежедневно отдедлят вредни емисии, нанасящи вреди на околната среда.

„Смятам, че днешното решение на Министерски съвет бе най-рационалното и беше време да се случи. Още повече, че преди три години правителството реши, че туризмът ще е приоритет и се отдели в отделно министерство", каза още Савеклиева.

„Зимният туризъм трябва да бъде приоритет. В крайна сметка Банско е световен лидер в туризма с немалко награди, една от които е за номер 1 като ски дестинация. Не е нормално толкова много хора от цял свят да прекарват часове, чакайки да се качат на лифта, за да стигнат до пистите. Решението на Министерския съвет е една от добрите новини за днес", подчерта Савеклиева.

„Приходите ни от туризма тази година за първите 10 месеца са с 10 % отгоре и са близо 6.5 милиарда. За същия период имаме и увеличение на чуждестранните туристи, които са около 7.5 милиона, като по статистика 70 % от тях отново се завръщат в България. Това от своя страна показва качеството на туристическият ни продукт, но от друга страна е и резултат от усилията, които се полагат от държавата и Министерството на туризма", добави Савеклиева.

На срещата с журналистите тя отчете и работата си като народен представител през изминалата година.

„От началото на мандата си 44-тото Народно събрание е приело 72 закона, 181 решения и две декларации. 58 законопроекта са разгледани в Комисията по бюджет и финанси, на която съм член, 26 са законопроектите разгледани в Комисията по икономическа политика и туризъм, на която съм зам.-председател. Вносител съм на 12 законопроекта и проекти на решения. Това е в цифри работата ни в парламента. Сред важните срещи, проведени в народното събрание, ще посоча тази с ръководителя на дирекция „Търговия” на Европейската комисия Жан Люк Демарти, на която бяха дискутирани бъдещето на Западните Балкани в ЕС, развитието на Дунавския и Черноморския региони, възможностите за сключване на споразумение за свободна търговия с приоритетни трети страни. Срещата със зам.-председателя на ЕК Юрки Катайненбе бе ползотворна заради започващото у нас европедседателство”, коментира още Даниела Савеклиева.

Областният координатор и депутат от ГЕРБ подчерта, че продължава много да държи на срещите с хората затова и през изтеклия парламентарен сезон е провела обиколка в Благоевградска област с колегите си народни представители от ГЕРБ от областта, за да чуят от първо лице проблемите на хората в общините Сатовча, Белица, Якоруда, Хаджидимово, Сандански, Петрич, Гоце Делчев.

По традиция Даниела Савеклиева разчупи питка с късмет заедно с представители на медиите от Благоевград. Паричката от питата се падна в главния редактор на Информационна агенция „Е-79” Самуил Жерев, а пожеланията към всички представители на медиите бяха за успешна и ползотворна работа и много добри новини през новата 2018 година.
 

Веселина Спасова
2098 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.12.29 | 04:48

4
Добра новина както за управляващите в региона, така и за живущите там

2017.12.29 | 04:48

3
професия лизач

2017.12.29 | 04:48

2
Поредния герберски ваксаджия , ха ха ха !!!
kuncho

2017.12.29 | 04:48

1
Потресаващо! Аптеките са крили "най-мощния" лек против гъбички по ноктите!Виж крема ,който може да помогне и на теб да се избавиш от досадните гъбички по ноктите на този сайт :http://bit.ly/2oOsQJq

Добави коментар

Водещи новини