Почти са готови 16 от новите къщите, които се строят в Хитрино

  • 08 декември 2017 07:13

  • 1544
  • 1
Почти са готови 16 от новите къщите, които се строят в Хитрино
© Булфото (архив)

Десет къщи, които се строят безвъзмездно от Камарата на строителите в Хитрино, са построени и до дни ще могат да бъдат обитавани. Изграждането на една закъснява заради проблем със собствеността на имота. Това съобщи кметът на Хитрино Нуридин Исмаил цитиран от БТА.

От 13-те къщи, които ще се изграждат в населеното място със средства от държавата, от Социалния фонд, шест също са почти готови и са на етап груб строеж, а на три са изградени основите. Предстои строителството на останалите четири къщи, чието изграждане закъснява също заради проблем със собствеността на имотите, които са наследствени, отбеляза Исмаил. По думите му вече са напълно ремонтирани покривите на над 60 къщи в Хитрино, по още 30-40 се работи, а за други покриви, най-малко засегнати от инцидента в населеното място. Предстои да се сключат договори за поправката им.

През зимата няма да има жители на Хитрино, които да се наложи да живеят във фургон, уточни Исмаил. Той каза още, че е доволен от свършеното за възстановяването на Хитрино за една година. "Ние, като екип, от Обществения и Общинския съвет, имаме амбицията това, което правим, да бъде като показно за страната как се излиза от подобна тежка ситуация", посочи Исмаил.

По думите му годишнината от инцидента в Хитрино ще бъде отбелязана с възпоменателна церемония и с курбан за здраве и благоденствие на 17 декември. Разпоредителното заседание по делото за Хитрино е насрочено за 15 януари 2018 г., от 9.30 часа, в Окръжния съд в Шумен, информират от съдебната институция.  Предмет на делото е престъпление по транспорта. Подсъдими са машинистите, предизвикали железопътната катастрофа в населеното място на 10 декември м.г. - Димитър Ангелов Михнев и Радослав Стоянов Петков, и двамата от Русе. Делото ще се разглежда по новия процесуален ред, който е в сила от 5 ноември 2017г. На заседанието освен прокуратура, подсъдимите и техните защитници, са призовани и всички пострадали, допълват от съда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1544 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2017.12.08 | 10:26

1
Това не е ли онзи, дето като кученце се гушкаше в Бойко.

Добави коментар

Водещи новини