Национална конференция на тема „Насилието и детето на 21 век“ организират в Пловдив

  • 22 ноември 2017 20:26

  • 1494
  • 3
Национална конференция на тема „Насилието и детето на 21 век“ организират в Пловдив
© община Пловдив

Национална конференция с международно участие на тема „Насилието и детето на 21 век (концептуални и практически предизвикателства)“ организират на 23 и 24 ноември в Пловдив. Това съобщиха за Радио „Фокус”- Пловдив организаторите от Педагогическият факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Съорганизатор е Държавната агенция за закрила на детето. Форумът ще се проведе в Гранд хотел „Пловдив“ утре, 23 ноември и на 24 ноември.

Основната цел на конференцията е да фокусира вниманието на представителите на централните ведомства, общини, училищни директори, учители и социални работници върху два ключови аспекта на насилието над и между децата – теоретико-концептуални и практически.

Проблемът за насилието постепенно се превърна в основна тема както за експертите и висшите мениджъри, които формират социалната и образователната политика в страната, така и за професионалистите, работещи с деца и ученици, смятат експертите. Един от най-често задаваните въпроси касае справянето със зачестилите форми на насилие над деца и между деца. Тази тема също така привлича интереса на изследователите, които проучват спецификата и разпространението на насилието в различните социални сегменти – училището, семейството и обществените места като цяло.

В националната конференция като модератори, презентатори и участници ще се включат депутати, представители на Министерството на културата, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката, Дирекция „Младежки политики“ в Министерство на младежта и спорта, общини и ръководители на общински администрации. Активни участници ще бъдат университетски преподаватели от ПУ „Паисий Хилендарски“, СУ „Св. Климент Охридски“ и Военната академия и изследователи от Българската академия на науките, учители и училищни директори, сред които Образцова математическа гимназия „Акад. К. Попов“ – Пловдив, Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ – Сливен, ЦДГ „Мирослава“ – Пловдив.

Със свои представители ще се включат деца от Съвета на децата към ДАЗД, Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Областна пробационна служба – Пловдив, Общинска комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Куклен, ЦОП – Първомай, Център за спогодби и медиация към Софийски районен съд и Софийски градски съд, РУО-София, както и НПО и медии, сред които са Център за приобщаващо образование, DigitalKidZ, Фондация „Америка за България“, OFFnews.bg.

Основните теми, които ще се дискутират по време на събитието, са „Насилието: концептуални предизвикателства“, „Медии, виртуално насилие и кибертормоз“, „Насилието и позитивното развитие“, „Насилието и съвременното семейство“ и „Прояви на насилие между деца“.

Радина Лазарова
1494 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БОКЛУЦИ от ГЕРБ

2017.11.23 | 05:56

2
Кръжочна дейност и пушилка на дясната БКП-ГЕРБ! Инерция от Тато Живков! Сега с Тато Живков!
Мдааа...

2017.11.23 | 07:11

3
Същите бомбастични лозунги и кьор-фишеци!Същото соц.празнословие ! И същите кьор-софри! Преди с Тато Живков-сега с Тато Борисов!
БОКОЛАНДИЯ

2017.11.22 | 22:11

1
ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ...25 деца са били УМИШЛЕНО УБИТИ в България през първите 9 месеца на 2017г., а 11 деца са били ОТВЛЕЧЕНИ. Съобщи Малена Филипова, ПРОКУРОР във ВКС. 1221 са малолетните пострадали от престъпления .

Добави коментар

Водещи новини