Шофьорът на автобуса е имал акт, защото превозвал над допустимия брой пътници

  • 17 ноември 2017 18:11

  • 21276
  • 1
Шофьорът на автобуса е имал акт, защото превозвал над допустимия брой пътници
© Булфото (архив)

Приключи незабавната проверка, разпоредена от министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, по повод възникналия днес пътен инцидент между автобус и камион в района на с. Микре, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията информира, че са проверени и двете фирми - собственици на катастрофиралите камион и автобус. Те притежават всички необходими лицензи и разрешителни за извършване на обществен и товарен превоз, съобщават от транспортното министерство.

Фирмата собственик на камиона е „Камаджиев-Милк“ ЕООД, а на автобуса -„ВИ- ЕМ“ ЕООД. На „ВИ-ЕМ ЕООД“ е правена комплексна проверка в края на 2016 г., от която не са констатирани нарушения. Водачите на камиона и на автобуса са притежавали всички необходими документи за упражняваната от тях професия - професионална компетентност и квалификации, психотест, стаж и др.

Към момента инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ все още нямат достъп до автобуса, за да установят редовността на тахошайбата, пътните листове, застраховките и други. В хода на проверката е установено, че фирмата превозвач на автобуса не е подала заявка за случаен превоз, съгласно чл. 68, ал. 1 от Наредба 33, от което следва Акт за административно нарушение съгласно чл.105 от ЗАП, финансова глоба в размер на 200 лв. Преди месец на същия водач е съставен акт за претоварване, тъй като е превозвал двама човека повече.

По отношение на фирмата собственик на камиона, „Камаджиев-Милк“ ЕООД, не са констатирани нарушения.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
21276 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДРЪН ДРЪН

2017.11.19 | 14:34

1
ПЪТНИ ЛИСТИ ......ШАЙБА .......АБЕ ДОКУМЕНТИ КОЛА НЕ КАРАТ. ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ЗАДКОРМИЛНОТО УСТРОЙСТВО

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини