Специална пощенска марка запечатва първото Българско председателство (снимки)

  • 01 ноември 2017 12:18

  • 1099
  • 0
Специална пощенска марка запечатва първото Българско председателство (снимки)
© МБПСЕС, пресцентър

Специална пощенска марка запечатва първото Българско председателство на Съвета на ЕС.

Това съобщиха от пресцентъра на МБПСЕС.

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета валидираха днес специалната пощенска марка „Първо Българско председателство на Съвета на ЕС“.

„Българското маркоиздаване се е превърнало в традиция. Тя отбелязва значимите български събития и личности, които остават в хрониката на историята. Много се радвам, че и Българското председателство влиза като важна част от съвремената история на България и на него вече има посветена пощенска марка“, заяви по време на церемонията министър Павлова.

Тя лично благодари на министър Московски, на целия екип на ведомството и на всички, с които заедно са работили за това Българското председателство да има своя пощенска марка.

„Искам да благодаря и на художника Тодор Ангелиев, създателят на логото и визуализацията на марката за Българското председателство. Тя съчетава трите най-важни български символа - кирилицата, шевицата и българският трибагреник, с които се гордеем и вярвам, че чрез тях ще представим България по запомнящ се и достоен начин“, каза още министър Павлова.

Тиражът на пощенската марка е 62 000 броя и тя ще е част от официалните подаръци, които България ще даде на гостите на председателството.

„Марката има своята колекционерска стойност, която с годините ще се повишава и през 2031 г., когато България ще поеме своето второ председателство, ще издадем и втора“, добави министър Павлова.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1099 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини