Румен Радев: Днес ни трябва разум и почит към смелите, които плащат цената на малодушните

  • 06 септември 2017 20:31

  • 3697
  • 4
Румен Радев: Днес ни трябва разум и почит към смелите, които плащат цената на малодушните
©

С тържествена заря-проверка приключиха честванията по случай 132-та годишнина от Съединението на България. Хиляди пловдивчани и гости на града се събраха на площад "Съединение" тази вечер, за да почетат паметта на предците ни, осъществили Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

В тържественото честване освен президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на присъстват и вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, кметът на Пловдив, политици, военни, дипломати и др.

Тържествената заря-проверка започна с приемане строя на почетните роти на поделенията на Сухопътни войски и Военно-въздушните сили на Пловдивския гарнизон от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Президентът припомни, че на 6 септември 1885 г. един възкръснал народ взе съдбата си в свои ръце и заличи границите, начертани от великите сили. „Берлинският конгрес постави половин България под властта на султана. Съединението поправи тази историческа несправедливост. Това е дълбоко обмислен колективен акт на един обединен народ“.

„Националното обединение и чистотата и свята република са идеалите, които 21 век не сбъдна. Съединението е първият бляскав успешен епизод по трънливия път на модерна България. То продължава и днес да ни учудва и да търсим истината как може само на 7-та година от свободата българите да се окажат по-зрели, отколкото сме днес. Да постигат обединение с един безкръвен акт“, подчерта президентът.

„Днес страдаме от разединение и липса на вярва, но нихилизмът не е изход. Изходът е в преоткриването на този акт от 1885 г. от гражданската преоценка на всеки един от нас, в личната отговорност, в нашия личен избор. Затова днес по празниците не ни трябват възхвали, а разум и почит към смелите, които плащат цената на малодушните. Поклон пред делото им. Да живее свободна и единна България“, каза Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.


 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3697 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
димов

2017.09.07 | 16:13

4
По БТВ -изпълнение на Рап -100 кила!Честито годишнина от Съединиетото на България!
стам

2017.09.07 | 16:13

3
Как ми се иска този президент да е искрен. Възможно ли е комунист да се преобрази? Толкова сме лъгани!

2017.09.07 | 16:13

2
БИЙ КОМУНИЗМА БИЙ

2017.09.07 | 16:13

1
ДНЕС СМЕЛИТЕ И ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ СТРАДАТ ОТ ПРЕДАТЕЛИ КОМУНИСТИ КАТО КОРНЕЛИЯ И РУМЕН

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини