Данъчните запечатаха седем хотела по Северното Черноморие

  • 02 август 2017 14:52

  • 14769
  • 1
Данъчните запечатаха седем хотела по Северното Черноморие
©

От началото на активния летен сезон са запечатани седем семейни хотела по Северното Черноморие, съобщиха днес от пресслужбата на НАП във Варна.

Причината за санкцията е, че реализираните нощувки не се отчитат на фискалните устройства и на гостите не се издават касови бележки. Хотелите са запечатани са срок от една седмица. Общият брой на проверените спални бази е 41. Освен засечените, че не издават касови бележки, са санкционирани собствениците на още три хотела.

От НАП уточниха, че всички проверки се извършват чрез метода на тайния клиент. Данъчните служители правят резервации, настаняват се в хотелите и плащат нощувките си. Ако не им бъде издаден касов бон, те преминават към проверка на обекта. От началото на юли до момента по Северното Черноморие инспекторите на НАП-Варна са извършили общо 3405 проверки. Съставените актове са 290, от които 189 са за разлика в касовата наличност.

Данъчните служители държат под постоянно наблюдение и колите, които зареждат със стока курортните комплекси по Северното Черноморие. По тази линия от началото на юли са извършени 12 955 проверки.

Филип Епитропов
14769 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ввв

2017.08.03 | 10:23

1
Айде бе,затворихте на баба Гина от село "хотела"защото не си плаща данък спокойствие

Добави коментар

Водещи новини