АПИ: Пешеходният мост на АМ "Тракия", който ще бъде демонтиран утре, е частна собственост

  • 25 юли 2017 21:46

  • 3159
  • 0
АПИ: Пешеходният мост на АМ "Тракия", който ще бъде демонтиран утре, е частна собственост
© АПИ

Пешеходният мост при 42-ри км на АМ "Тракия", който ще бъде демонтиран утре през нощта (от 21 ч. на 26 юли до 05 ч. на 27 юли) е частна собственост, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Поради лошото му състояние Районна прокуратура - Ихтиман, Агенция "Пътна инфраструктура" и кметът на община Ихтиман дадоха предписания за неговото обезопасяване на фирмата собственик на съоръжението. Фирмата отказа да предприеме действия по неговото обезопасяване и предпочете да го премахне. Утрешният демонтаж на пасарелката се извършва със заповед за временна организация на движението на директора на ОПУ София и е за сметка на фирмата собственик на съоръжението, която трябва да приключи с премахването му от АМ "Тракия" до 5 ч. сутринта на 27 юли.

По време на демонтажа, движението в участъка при 42-ри километър на АМ "Тракия", в района на мотел "Ихтиман" ще се осъществява през локалните платна вляво и дясно на съществуващите търговски крайпътни обекти. Трафикът в посока Пловдив ще бъде пренасочен през отбивката за бензиностанция "Лукойл" и Мотел "Ихтиман".

В посока София през отбивката за бензиностанция "Петрол". Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация по обходния маршрут. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3159 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини