Над 3000 катерушки опасни за децата

  • 12 юли 2017 09:44

  • 2033
  • 0
Над 3000 катерушки опасни за децата
© Pixabay

Над 3000 опасни катерушки дебнат децата из страната. Само 13 от общо 86 детски и спортни площадки на територията на Шумен например са ремонтирани от пролетта насам. Поне още толкова има в цялата област. Подобно е положението в останалите големи градове.

Голяма част от катерушките, люлките и различните съоръжения са морално остарели, а друга са потрошени след вандалски набези, пише „Монитор“.

Само преди няколко дни 5-годишно дете по чудо остана живо, след като падна с велосипеда си от 4-метрова стена. Инцидентът стана във великотърновския кв. „Колю Фичето“. Малкият Ясен карал колелото си на необезопасена детска площадка, когато внезапно полетял от стената. Момчето беше настанено в отделението по неврохирургия с черепно-мозъчна травма. След проведеното лечение детето вече е изписано. Родителите на Ясен са подали сигнал в полицията, общината и в Агенцията за закрила на детето. Те все още обмислят дали да заведат съдебно дело срещу общината, която е собственик на необезопасената детска площадка.

В София има над 1669 площадки, като напълно безопасни са 324. Това стана ясно през март, когато главният архитект на София Здравко Здравков възложи на предприятието „Софпроект – ОГП” да извърши анализ на състоянието на детските площадки в междублоковите пространства.

Всяка година общината отделя 800 хил. лв. за поддръжка на площадките.

Novini.bg
2033 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини