Блокираха достъпа до плажа на деца от почивна база на МОН

  • 29 юни 2017 20:59

  • 2554
  • 2
Блокираха достъпа до плажа на деца от почивна база на МОН
©

Отрязаха достъпа на ученици от почивна база на Министерството на образованието до плажа в Албена. Причината е - атитерористични мерки.

Дълги години учениците от детския лагер във вилна зона "Фиш Фиш" стигат до плажа в Албена по една тясна алея. Но това лято се ги посреща ограда и врата с катинар. Вместо да стигат до плажа пеш, за учениците ще трябва да се организира автобусен превоз през главния път за Балчик. Това обаче ще оскъпи сериозно почивката им, а в базата летуват предимно деца от социални домове и по-бедни семейства, съобщава БТВ.

От "Ученически отдих и спорт" са помолили от "Албена" да им предостави ключ за вратата. Ръководството отказва с мотив, че повишени мерки за сигурност налагат достъпът до курорта да се осъществява само от едно място. Така излиза, че оградата стои, за да пази курорта от терористични актове.

От Албена обясниха, че алеята не съществува по документи и представлява нерегламентиран подход, пресича и частен имот. Оттам посочват, че за тях на първо място е сигурността, както на децата, така и на туристите в курорта.


 

Мая Йорданова
2554 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.07.05 | 07:59

2
заради ЧСТНИЯ имот - пак някой се е нагушил
Марин

2017.07.05 | 07:58

1
От кога децата са терористи? Толкова ли е трудно да им се даде един ключ на ръководителите и спора да се реши? То в Албена се влиза от където си пожелае човек,ама точно от тоя вход ще влязат терористи,а не примерно от към плажа на Кранево !!! Ха-ха-ха! Поредното антилогично решен

Добави коментар

Водещи новини