Превозвачите излизат на мирен протест на Кулата

29 май 2017 06:15

Превозвачите излизат на мирен протест на Кулата
© Булфото (архив)
4699 0

Българските работници в транспорта започват серия протести на границата ни с Гърция.

Причината е дългото чакане на камионите. Първият от обявената серия протести ще бъде мирен. Той е насрочен за днес, 29 май, 10.00 часа на ГКПП „Кулата“.

По този повод novini.bg потърси за коментар Красимир Лалов, зам – председател на Националното сдружение на българските превозвачи.

Лалов обясни, че Сдружението ще подкрепи служителите, защото те са изложени на редица неблагоприятни условия на труд – принудени са да стоят на опашки по 7 – 8 часа на граничните пунктове, липсват буферни паркинги, както има в другите европейски държави и няма никакви хигиенни условия. Това не е от ползва нито за тях, нито за нас. “Нашите хора се борят да се подобри организацията на работа по граничните пунктове, в това число условията им на работа. Смятам, че всеки човек може да иска нормални условия на труд“, каза той и поясни: „Предлагаме камиони с всички удобства, но камионът не може да осигури нужната хигиена“.

Лалов разясни и защо мирният протест на работниците в транспортния сектор стартира точно от ГКПП „Кулата“. Там, по думите му, има кум недоразумения, а на другите гранични пунктове нещата са подобрени.

На „Кулата“, информира Красимир Лалов, на вход България се мерят празни камиони на кантара, мерят се и автовози. „Пишело така по наредба. Ама кой е писал тази наредба? В България е много хубаво да се казва винаги – тук е така“, каза зам. - председателят на Националното сдружение на българските превозвачи.

Днес протестът ще бъде мирен. „Няма да се вадят пушки и калашници“, увери Лалов. Той обаче не изключи възможността да се стигне до затваряне на границите. „Има подобна опасност, ако не се обърне внимание на работниците“, заключи Красимир Лалов.

Десислава Станева
4699 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини