Министър Радев се срещна с випуск френския Национален институт за висши науки в областта на сигурнос

  • 15 май 2017 14:34

  • 1007
  • 0
Министър Радев се срещна с випуск френския Национален институт за висши науки в областта на сигурнос
© МВР

Министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 се е срещнал с 28-ия випуск на френския Национален институт за висши науки в областта на сигурността и правосъдието, който е на едноседмично посещение у нас, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той е оценил високо дългогодишните отношения между България и Франция, основани на приятелство, тясно сътрудничество и доверие, и е подчертал изграденото отлично взаимодействие в областта на сигурността, достигнало през годините до пряк обмен в реално време между полицейските структури на двете страни.

Министърът е благодарил за ценното съдействие на френската съветничка в МВР, която подпомага ръководния екип в подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС. Отпуснатите от ЕК средства по линия на спешните мерки значително ще подобрят охраната на границата в техническо отношение, е посочил Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

"Пред нас стои също задачата за ефикасно противодействие на корупцията, която накърнява върховенството на закона и влияе отрицателно на цялостното развитие на държавата", е допълнил министърът.

Повратът към решителна и ефикасна борба срещу корупцията изисква комплексен и последователен управленски подход, който да ангажира целия властови ресурс на държавата и да използва всички методи и механизми за превенция и противодействие, е заявил министър Радев.

Директорът на френския Национален институт за висши науки в областта на сигурността и правосъдието Елен Казо-Шарл е оценила високо усилията на България в поддържането на постоянна и спокойна среда за сигурност и е изразила увереност в успеха на страната в предстоящото председателство на ЕС. Приветствие към гостите от френския институт е отправил и посланикът на Франция у нас Ерик Льобедел. Той е потвърдил готовността на страната му да подпомага България.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1007 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини