Контейнери с прясна вода са разположени на възлови места в Хасково

  • 14 април 2017 18:25

  • 1644
  • 5
Контейнери с прясна вода са разположени на възлови места в Хасково
© Novini.bg

На възлови места в Хасково бяха поставени пластмасови контейнери с прясна вода в отговор на препоръките заради наднормения химичен показател "свободен уран" да се избягва употребата на водата от мрежата за пиене и готвене. Това съобщи управителят на ВиК-Хасково инж. Тодор Марков.

Дружеството се съобрази с исканията на общината източниците да бъдат близо до учебни, социални и здрави заведения, уточни той. Така еднотонните съдове са поставени в МБАЛ, до АГ-отделението на болницата, до Дома за стари хора в парка "Кенана", на бул. "Илинден" и кв. "Червена стена". Утре в квартал "Орфей" ще бъде разположен и последният.

Водата в тях е от язовир "Боровица", който водоснабдява град Кърджали по думите на Марков. Утре престои да бъдат разпределени по места още 7 водоноски, които са осигурени от военните. Днес те са били измити, дезинфекцирани и напълнени с вода от село Войводово, която РЗИ ще изпита преди да бъде позволена консумацията, допълни управителят на водоснабдителното дружество.

БТА
1644 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Древен пеласг

2017.04.16 | 09:10

5
Уранът под Хасково се добива от 60-те години на миналия век. Защо БКП/БСП не направи нищо, за да предпази Българите от радиацията? Или просто тихомълком комунистите изтребват Българската нация!
Древен пеласг

2017.04.16 | 09:10

4
Призовавам българите от Хасково: заведете дела и искове срещу БСП като приемница на БКП за геноцид. Тези комунисти повече от 50 г. крият от жителите на Хасково, че ежедневно са облъчвани с Уран. Заведете не един, а - хиляди отделни искове. Това ще е краят на убийците-комунисти!
Умник Гюро

2017.04.15 | 05:50

3
Къде се скри съветското мекере, старшина Румен Радев? Този боклук разделя българин от българин... Той не е президент, а - турски еничарин!

2017.04.14 | 22:19

2
Хасково яжте пич....та на Караянчева сега
Тровят милиони с ХЛОр токсични оръжия

2017.04.14 | 20:50

1
Контролирани от масови убиици и терористи служитлеи на Министерството отравят с жестоки химически хлор токсични отрови питейните води в БЪлгария от няколко години..Цел разболяване на милиони и рязко вдигане на ограбване милиарди от народа по линия на тн"Здраве". Уплашен

Добави коментар

Водещи новини