Журналист: Не можем да се превърнем в бежански концлагер

  • 06 април 2017 18:28

  • 5720
  • 2
Журналист: Не можем да се превърнем в бежански концлагер
© Getty Images

Има нужда от такъв регламент за приемането на бежанци у нас. Но аз не виждам никакво обяснение, решението е взето на тъмно. България се е ангажирала със спазването на европейските правила и закони и трябва да го прави.Това каза журналистът Мохамед Халаф в предаването "Още от деня" по БНТ.

Друг журналист Светослав Терзиев коментира: "Какво наложи да се приема такова постановление и то на извънредно заседание. Това не беше нужно. Сега ни обясняват, че било в нарушение на 20 директиви, но това са пълни глупости. Това постановление не предполага никакви европейски санкции. С него не можем да получим и нищо", успокои той.

"Има едно голямо объркване. Щели да ни спрат кохезионните фондове, но това няма как да стане. Те са само за строителство на магистрали. За да можем да се възползваме от еврофондовете за бежанците, ние трябва да приемем тези хора и едва след това да има иск да ни ги спрат. Предлагам служебното правителство да не взима никакви решения повече. След две седмици ще имаме ново правителство и то ще трябва да носи отговорност", каза Терзиев.

По думите на Халаф Европа сама позволи да се приемат толкова много мигранти, позволи да се създадат ислямски центрове. Той добави, че само 30% от мюсюлманите в Европа са интегрирани. Според него трябва да има закони, които да се спазват от всички.

Терзиев посочи, че хората не са склонни да приемат мигранти и то зад които стои едно постановление. "Самите те нямат за цел да се заселват в България. Въпросът е да приемем онези, които са вече в Европа и са минали през страната ни. Те искат да ги държим принудително, което е невъзможно. Затова искат да ни дадат по 6000 евро. Не можем да се превърнем в бежански концлагер. Всяко човешко същество си има права, включително и мигрантите. Ние не сме ги изгонили, те не искат да останат тук".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5720 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АХ

2017.04.15 | 23:19

2
Имаме си 1.5 млн. миризливи индийци , за други няма място !

2017.04.07 | 06:35

1
ЕС не мисли така

Добави коментар

Водещи новини