Ремонтират бул. България през лятото

  • 28 март 2017 14:56

  • 1912
  • 4
Ремонтират бул. България през лятото
©

Обявена е процедура за цялостен ремонт на пътните платна на бул. "България" от бул. "Черни връх" до Околовръстния път, съобщи пред журналисти днес заместник-кметът на София по транспорта Евгени Крусев.

Той провери текущ ремонт на локалното платно на бул. "Климент Охридски" в район "Студентски". Столичната община е предвидила 36 млн. лв. за текущи ремонти през тази година.

Предвидено е цялостно преасфалтиране, включително на кръстовището при Моста на влюбените при НДК. Прогнозната стойност на ремонта е 12,9 млн. лева. Ще се водят разговори с държавата да осигури финансиране като част от обновяването на обекти за Председателството на ЕС през идната година, каза Крусев. Срокът за подаване на оферти е 3 май, те ще бъдат разгледани максимално бързо и ако няма обжалвания, ще се сключи договорът. Целта е ремонтът да започне през лятото, когато движението е най-спокойно, и да завърши на 1 септември, посочи Крусев.

Той каза, че ремонтът ще се прави на отсечки, а движението ще се затваря поетапно. Бул. "България" не е обновяван цялостно откакто е построен през 80-те години на миналия век.

Заместник-кметът Крусев съобщи, че вече започват ремонтите на вътрешнокварталните улици, прави се подготовка за основните ремонти на булеварди в града. В момента изготвяме графиците, по които ще работим през лятото, каза Крусев.

Той каза, че Столичната община е готова с проектите за ремонти на бул. "Шипченски проход", източното платно на бул. "Асен Йорданов", бул. "Прага", ул. "Боряна", която вече се асфалтира, бул. "Монтевидео". На 1 юни започва ремонтът на бул. "Дондуков", като до две седмици ще е ясно асфалт или павета ще е настилката там.

Нора Виткова
1912 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.03.29 | 11:56

4
за софия САМО с пари от бюджета - за други градове да го духат
toi

2017.03.28 | 17:05

3
очертава се огромен кошмар през лятото. След проблемите на кръстовището с Гешов, затвореното кръстовище на Цар Борис и Житница, недомислиците при тунела за Люлин - още една тапа съвсем ще запуши движението
колко пъти вече

2017.03.28 | 17:05

2
за няколко години.

2017.03.28 | 16:31

1
ухаа пак ще се краде здравата, ураааа

Добави коментар

Водещи новини