Търговище се вдигна на протест заради петъчния битак

  • 26 март 2017 15:25

  • 3698
  • 2
Търговище се вдигна на протест заради петъчния битак
© Булфото (архив)

Жители на Търговище поставиха исканията си пред кмета Дарин Димитров в изборния ден. Символичният протест, на който се събраха пред сградата на общината, е разрешен от администрацията и е насрочен неслучайно за 26 март, информира организаторът Пламен Петров.

Исканията на живеещите на две възлови улици в областния град са за преместване на т.нар. битак, който се организира всеки петък в междублоковото им пространство, както и да се облагороди кварталът.

"Искаме да можем нормално да стигнем до колите си без да станем целите в кал и да не се задръстваме от автомобили в пазарния петъчен ден", каза Петров. По думите му някои от търговците пристигали ден по-рано, устройвали си шумни вечери и нарушавали спокойствието на живеещите в района.

Кметът на града Дарин Димитров се срещна гражданите и пое ангажимент да се пристъпи поетапно към удовлетворяване на исканията на живеещите в квартала. Той посочи, че трябва да се намери ново място за битака, а що се касае до облагородяването - трябва да се направи проект,а обектът да се включи в инвестиционната програма на общината.

За следващата седмица бе уговорена среща с представителна група на квартала и ръководството на община Търговище, за да се изготви план за бъдещи действия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3698 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.17 | 21:29

1
На тези битаци продават крадени работи от другите държави на цени като на магазин и никой от НАП не обръща внимание. Тия продавачи въртят стотици хиляди левове, без да плащат данък за това.

2017.12.17 | 21:29

2
Има стоки които хората са ги изхвърлели за отпадък, но нашите ги продават за качествени стоки. Кога държавата която я няма ще се намеси.

Добави коментар

Водещи новини