Започва обновяване на сградата на пожарната в Благоевград

  • 17 февруари 2017 13:11

  • 898
  • 0
Започва обновяване на сградата на пожарната в Благоевград
©

В Благоевград бе дадено началото днес на изпълнението на ремонтни дейности за цялостно обновяване на сградата на противопожарната служба в Благоевград.

Това стана след църковен водосвет за здраве и успех на начинанието в присъствието на главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /ГДПБЗН/ при МВР, кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, областния управител на Благоевград Валери Сарандев, огнеборци, строители, гости.

Проектът "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение в сградата на Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението - Благоевград" е първият, одобрен и подписан договор на общината по Оперативна програма "Региони в растеж" за периода 2014-2020 г., съобщи кметът Камбитов. Той се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между общината и ГДПБЗН. Бюджетът на проекта е 586 500 лв., а срокът за изпълнение - 12 месеца.

След успешното изпълнение на програмата за саниране на жилищни сгради, в която сме лидери, сега се заемаме и с останалите, каза кметът на община Благоевград.

Главен комисар Николай Николов уточни, че това е първата сграда на противопожарна служба в страната, която се санира. По думите му това може да се случи там, където има инициативни ръководители и добро взаимодействие с местната власт, за което благодари на кмета и на екипа на община Благоевград. С реализацията на проекта ще бъде санирана и подобрени условията за работа в сграда, която е на повече от половин век и никога досега не й е правен основен ремонт, каза главен комисар Николов.

Тези над 500 000 лева са значителна инвестиция, която се очаква за по-малко от две години да "върне" средствата, влагани в момента за отопление, добави той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
898 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини