Бедствено положение обявиха в Добричко

Бедствено положение обяви кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков. Заповедта е за провеждане на спасителни и неотложни работи на територията на общината вследствие на обилния, придружен със силен вятър сняг.

Непроходими са пътища от общинската пътна мрежа поради снегонавявания, и населени места с нарушено електрозахранване и водоподаване. Над 30 селища в общината втори ден са без ток, а почти толкова са и без вода. Бедственото положение е обявено от 18 часа днес и е със срок от 7 дни. Свикан е Общинският щаб за изпълнение на общинския план за защита при бедствия.

Във връзка с обявеното бедствено положение кметът забранява движението на лични и фирмени моторни превозни средства по пътната мрежа на територията на цялата община, с изключение на автомобилите със специално предназначение. При необходимост, кметовете и кметските наместници трябва да настаняват закъсали пътници в общински сгради и частни домове.

През два часа отговорниците по райони трябва да предоставят информация в щаба за хода на спасителните и неотложни работи. На "Енерго Про" и "ВиК Добрич" кметът възлага да организират отстраняването на авариите, а на Областно пътно управление - да се разчисти републиканската пътна мрежа на територията на общината.

Коментари

 1. 2017.01.08 | 12:24
  Е нали 3 дена се готвехте за този сняг, нали уж 3000 машини щяха да чистят ?! Тъпунгери, като чистите в София си мислите че чистите България. Писна ни от лъжливи политици. Преди 30 години при бай Тошо такова нещо не можеше да се случи. Още на втория ден всичко щеше да е почистено.
 2. 2017.01.08 | 03:29
  ЗИМНА ПРИКАЗКА КРАСОТА !!ЗЕМЯТА СЕ ПРЕЧИСТВА...
 3. 2017.01.08 | 03:28
  Ужас! Пак изненадани и неподготвени ГЕРБ. Този сняг посред зима, само е саботаж на новите десни с Христо Иванов!
 4. 2017.01.08 | 03:28
  Такова нещо при бай Тошо наистина не се случваше. Всички магистрали бяха почистени и обработени само с вносни химикали и намаше закъсал нито един Мерцедес. / тихо да не чуят другите ! нямаше ни магистрали ни Мерцедеси преди ЕС/
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет