Открити уроци учат децата как се възпитава домашен любимец (снимки)

  • 28 декември 2016 15:22

  • 2341
  • 2
Открити уроци учат децата как се възпитава домашен любимец (снимки)
© Булфото

През този месец в няколко столични училища се състоя серия от открити уроци под надслов „Децата и кучетата“, предназначени за ученици от 1-ви до 4-ти клас, в рамките на програма „Здрави деца в България“.

Уроците са организирани по инициатива на марка храни за домашни любимци с цел да създадат познания и навици у децата за отговорно поведение към домашните любимци. Като част от програма „Здрави деца в България“ с цел да мотивира и популяризира балансираното хранене и активния начин на живот сред подрастващите, образователният модул „Децата и кучетата“ акцентира върху положителното влияние на връзката, която се създава между стопанина и домашния любимец в ежедневието.

Идеята на организаторите е да покажат благотворното влияние на връзката, която се изгражда между децата и кучетата, но и да акцентира върху отговорността, която трябва да се поеме при взимане на решение за отглеждане на куче, съпроводена с всички задължения произтичащи от това.

Уроците се проведоха с участието и на фондация „Очи на 4 лапи“, които демонстрираха пред събралите се малчугани на какво трябва да бъде научен всеки един домашен любимец. Специално участие в уроците взе и лабрадорът Марти - обучено професионално куче-водач на незрящи хора. Той прилежно изпълняваше всяка команда на своя треньор, а децата станаха свидетели на кратък урок по послушание. С ентусиазъм те се включиха в част от програмата на треньорите и слушаха внимателно съветите им за правилно отглеждане и възпитание на домашния любимец.

Представителите на фондация „Очи на 4 лапи“ разказаха на децата кои са основните команди, които кучето трябва да умее и изпълнява. Учениците разбраха, че трябва да се отнасят с отговорност и отдаденост към своите домашни любимци и кои са основните въпроси, на които те и техните родители трябва да си отговорят преди да вземат решение да имат куче у дома.

Откритите уроци „Децата и кучетата“ ще продължат и през следващата година, като в тях ще вземат участие още училища, професионални треньори и популярни личности. Заедно те ще помогнат на децата да бъдат отговорни към домашните си любимци и да се грижат за тях с внимание и любов, пише "Булфото".

Константин Тодоров
2341 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
стам

2017.02.01 | 00:38

2
когато има инцидент с куче трябва да се разследва случая човека е виновен той е мислещия така е обикновено

2016.12.28 | 23:13

1
Ще учим как да се грижим за куче а как да отстъпим място в автобуса на стар човек и дума няма!!!

Добави коментар

Водещи новини