Махнаха 72 реклами от центъра на столицата

  • 14 декември 2016 08:01

  • 1792
  • 1
Махнаха 72 реклами от центъра на столицата
©

72 незаконни рекламни елемента бяха изчистени от центъра на София от началото на миналата седмица. Акцията по премахването на незаконно поставените елементи ще продължи и през следващите дни.

Сред най-честите нарушения са изтекли договори за билбордове. От Дирекция „Общински строителен контрол“ информират за погрешно тълкуване, от страна на инвеститорите от рекламния бизнес, че след като плащат обезщетение за терена който ползват, това им узаконява рекламните съоръжения. Заведени са административно- наказателни производства и на нарушителите предстои да бъдат наложени глоби. Билбордите ще стоят в складове докато не се платят наложените санкции.

ОТ НАГ подготвят и промени в Наредбата за преместваемите обекти и рекламите, които предвиждат облекчен режим на санкциониране, намаляване броя на рекламните елементи и по- рестриктивни мерки.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1792 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Румен

2016.12.14 | 12:09

1
Навсякъде в София стърчат рекламни пана, а националния флаг можеш да видиш на 3 места в града. В провинцията на всеки ел.стълб висят знамената на България и местния флаг. Не мога да се сетя за страна в Европа където гъстотата на билбордовете да е като у нас. А край матистралите пана изобщо не са позволени.

Добави коментар

Водещи новини