Кърджали е единственият град без саниране

  • 30 ноември 2016 13:07

  • 6735
  • 3
Кърджали е единственият град без саниране
© Булфото (Архив)

Тоталната управленска немърливост на местната власт, безхаберието и обслужването на корпоративни интереси лишиха жителите на Кърджали от обновени панелни блокове. Оказахме се единственият областен град без нито един саниран блок по националната програма за енергийна ефективност. Това обяви депутатът от ГЕРБ Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Тя обвини кмета Хасан Азис, че носи персонална отговорност за неуспеха на програмата в областта.

"До момента в Кърджали няма нито една сграда със сключен договор за инженеринг и нито една със стартирало СМР, при положение, че в общини като Ардино и Кирково програмата вече е приключила с въвеждането на обновените жилищни блокове в експлоатация, а в Момчилград в 10 от общо 12 одобрени сгради строително-монтажните работи са на финалната права. В Джебел предстоят СМР на 4-те блока, в Крумовград са сключени договори за инженеринг за 6 от общо 9-те сгради", посочи още Караянчева.

Според нея не е редно да се протакат с месеци процедурите за техническо обследване. Освен това Караянчева недоумява как кърджалийският кмет е получил награда за кмет, след като е слаб градоначалник.

"Виртуалните награди на градоначалника Азис нямат реално покритие, те са празен чек и по никакъв начин не кореспондират с отсъствието на осветление, разбитите улици и занемарените квартали на управляваната от него община”, обяви тя.





 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
6735 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
АМА

2016.11.30 | 16:27

3
С НАЙ МНОГО ОБРЯЗАНИ....
Трябва

2016.11.30 | 16:27

2
Трябва да се контролират,а не да им се дава пари,че само джамии сънуват болните мозъци.Нямаме келепир от малцинства,които 7века не се интегрира.
ТИЯ различните

2016.11.30 | 14:02

1
С пришълците да се обират,че са едно котило и на екскурзия при ал АХ.

Добави коментар

Водещи новини