Спряха движението на бежанци извън центъра в Харманли

  • 21 ноември 2016 16:14

  • 4262
  • 2
Спряха движението на бежанци извън центъра в Харманли
© Булфото

Министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва е предложил в писмо до председателя на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова като превантивна мярка временно да се преустанови движението на бежанците извън територията на центъра за настаняване на бежанци в Харманли.

Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков, предаде БТА.

Мярката се налага, за да може по-лесно да се извършат изследвания на контингента в лагера. За персонала, работещ в центъра, няма данни за заболявания.

От началото на годината в този център са направени над 13 хиляди изследвания на настанените в него. Общо в центровете са направени 21 хиляди изследвания, каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Ген. Първанова каза, че ще бъде осигурена охрана и лицата да нямат право да напускат центъра докато се извърши пробонабирането и лечение, ако се наложи. Има и помещения за изолация, в което ако се наложи те ще бъдат настанявани. В момента в центъра са настанени 3004 лица, посочи ген. Първанова.

От началото на годината са били установени 15 случая на малария в два от центровете за настаняване, а болните са били излекувани, увери д-р Кунчев.

Десислава Станева
4262 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Аз

2016.11.24 | 21:00

2
Върнете ги откъдето са дошли!

2016.11.23 | 10:10

1
Бензин и кибрит,нямате ли да приключите с тая болест

Добави коментар

Водещи новини