Утре е Архангелова задушница

  • 04 ноември 2016 17:57

  • 15784
  • 0
Утре е Архангелова задушница
© Булфото

Панихида по повод Архангелова задушница ще бъде отслужена утре от 11.00 ч. във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

На този ден отдаваме признателност и почитаме паметта на българските военнослужещи, загинали във войните, в операции по поддържане на мира и при изпълнение на воинския дълг в мирно време. Заупокойната молитва ще отслужи Негово Преосвещенство Браницкият епископ Григорий, викарий на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. На ритуала в София ще присъстват министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки., началникът на отбраната генерал Константин Попов, командирите на Сухопътните войски и Военновъздушните сили генерал-майор Андрей Боцев и генерал-майор Цанко Стойков, представители на ръководството на Министерството на отбраната, висши офицери, членове на военнопатриотичните съюзи.

Панихида по повод Архангелова (мъжка) задушница ще бъде отслужена и в Пловдив, Карлово, Плевен, Асеновград, Варна и Бургас. Ще присъстват представителни части от видовете въоръжени сили.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини