Проф. Байкова: Киселото зеле ни предпазва от рак

  • 03 ноември 2016 10:20

  • 34813
  • 2
Проф. Байкова: Киселото зеле ни предпазва от рак
© GettyImages/Gulliver
Киселото зеле може да предотврати в голяма степен раковите заболявания. Това каза пред БНТ диетологът проф. Донка Байкова. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство.

Киселото зеле освен че съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус е голямата концентрация на сол, затова специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%. "Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители.
 
На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди.
Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма.

Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично", каза проф. Донка Байкова.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
34813 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бацо гацов

2016.11.03 | 21:04

2
малиии Умрем за кисело зейе
Зайко БАЙКОВ

2016.11.03 | 20:38

1
Таз пак изкука.

Добави коментар

Водещи новини