Депутатите обмислят строги мерки за пренавиване на километража

  • 19 септември 2016 12:11

  • 16013
  • 0
Депутатите обмислят строги мерки за пренавиване на километража
© Булфото (архив)

Ще приемем по-строги правила срещу пренавиване на километража на автомобилите, заяви в ефира на бТВ Настимир Ананиев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок и председател на Транспортната комисия в парламента.

Според него състоянието на автомобилите се отразява за големия брой ПТП и порочната практика с пренавиването на километражите трябва да бъде спряна.

"И в момента има текстове в Наказателня кодекс, според които недобросъвестни търговци на автомобили, които подвеждат клиентите си, да бъдат подведени под отговорност", каза Ананиев.

Той подчерта, че в текста в НК понятието, което се употребява, е заблуждение и измама и има нужда от конкретизация.



Сред вариантите за по-информиран избор на нов автомобил са записване на километрите на митницата и отваряне на базата данни за километрите, записани при Годишния технически преглед, коментира председателят на Транспортната комисия.



В момента в Германия километражът на всяка трета кола се пренавива, а голяма част от тези автомобили идват у нас, но с новата Европейската директива тази практика ще бъде прекратена и в Европа, и у нас, каза още Ананиев.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
16013 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини