Три дни ще има свободен достъп до хасковските музеи

  • 02 септември 2016 17:36

  • 1602
  • 1
Три дни ще има свободен достъп до хасковските музеи
©

Жителите и гостите на Хасково и региона ще имат свободен достъп до Музейния център "Тракийското изкуство в Източните Родопи" с копието на Александровската гробница и до експозицията на Регионалния исторически музей в Хасково, съобщи пресслужбата на община Хасково.

Това ще бъде възможно от 15 до 18 септември в рамките на участието на общината в инициативата "Европейски дни на наследството".

В България тези дни се организират за трети пореден път.

Община Хасково ще включи и събития от календара си в Дните с две художествени изложби в галериите "Атанас Шаренков" и "Форум" и с експозицията "Занаятите в Хасково в края на 19-и и началото на 20-и век" в Регионалната библиотека "Христо Смирненски", като изложенията ще останат до края на септември.

На 6 септември Историческият музей ще открие обновената си археологическа експозиция.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1602 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.02 | 18:04

1
добра идея , ама не мога да си обясня за какво са ни останалите музеи,галерии и т.н. , за да се знае че ги имаме ? за заплата на уредниците ? министъра да си държи ;богатствата; под ключ ? вместо да са средища на нормални хора през почивните дни , те са заключени , но за сметка на това докато работят никой не ги посещава защото няма как

Добави коментар

Водещи новини