Ген. Константин Попов се срещна в Балчик с бойците от 68-ма бригада "Специални сили"

  • 18 август 2016 21:49

  • 2822
  • 2
Ген. Константин Попов се срещна в Балчик с бойците от 68-ма бригада "Специални сили"
© Булфото (архив)

Началникът на отбраната генерал Константин Попов беше днес в Балчик, където се провежда съвместната българо-американска подготовка "PLATINUM LION - 16", съобщи пресцентъра на МО.

Министърът е поздравил командира на 68-ма бригада "Специални сили" бригаден генерал Явор Матеев за резултатите на бригадата и за усилията, които полага за повишаване подготовката на формированията от Специалните сили на Българската армия. Бригаден генерал Матеев запознал началника на отбраната с целите и изпълняваните задачи на съвместната подготовка. Той подчертал, че до момента военнослужещите от бригадата са успели да изпълнят почти напълно планираните задачите по въздушно-десантната подготовка за годината благодарение на доброто планиране и отличното взаимодействие с българските ВВС и американските им колеги.

Съвместната подготовка "PLATINUM LION" се провежда ежегодно от 2009 г. в два етапа - "PLATINUM LION Land Operations" - в района на учебен полигон "Ново село" и "PLATINUM LION Special Operations" - в района на летище Балчик. Тази година в подготовката, която се провежда в района на летище Балчик участват войскови формирования от Силите за Специални операции на Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили, с общ личен състав над 250 души. В учението българските парашутисти отработват елементи от мисиите на Силите за Специални операции, включително дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от ниски и средни височини.

Филип Епитропов
2822 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2016.08.19 | 03:07

2
Какъв е тоя измислен генерал?

2016.08.19 | 03:07

1
Каквато ни е армията, такива са ни и специалните сили!

Добави коментар

Водещи новини