11 квартала в столицата с нови детски площадки

  • 18 август 2016 14:42

  • 1963
  • 1
11 квартала в столицата с нови детски площадки
©

Нови детски площадки се изграждат в 17 междублокови пространства на 11 столични квартала. 14 детски градини също ще имат обновени места за игра. Поставят се и няколко фитнеса на открито.

Площадки се изграждат в Орландовци, Гоце Делчев, Сухата река, Изгрев, Люлин, Дружба, Младост 3, Кремиковци, Нови искър, в Банкя и Панчарево. Това съобщи столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при проверка на изграждането на нова детска площадка в кв "Овча купел" 2, цитирана от bTV .

Кметът посочи, че Столичната община полага огромни усилия, за да запази междублоковите пространства и цели да ги направи зони за почивка, за игра на децата и за спорт. Стойността на новата детска площадка е 168 хил. лв., като от тях 150 хил. лв. са спестени средства от разделното събиране на отпадъци.

Площадката в Овча купел е с площ 7 дка и ще има фитнес зона, детска площадка за деца до 3 г., три къта с цветя. Ще бъдат засадени 20 дървета и над 600 храсти. Извършва се цялостна реконструкция на алеите и ще се монтират пейки.

Изпълнителите се ангажират до 15 септември новите места за развлечение да бъдат отворени, а озеленяването ще продължи и след това. Фандъкова информира, че след като бъде направена тази площадка в кв "Овча купел", предстои да бъде изградена още една зона за отдих и игра.

 

Росица Валентинова
1963 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.18 | 15:02

1
Чудесно! Но това са площадки за деза до 3 годинки, максимум до 5. Къде и как да играят по-големите? В дворовете на училищата не ги пускат. Стоят едни дедета "охрана" и ги гонят. Тези плащадчици са кокетни, ефектни и добре изглеждат на снимка. Освен това не са кой знае колко скъпи и се изграждат на една престилка място, т.е. хартисва достатъчно за ново строителство и масички на заведения. Някой мисли ли за тийнейджърите?

Добави коментар

Водещи новини