Буферните паркинги в София ще са безплатни с абонаментна карта

  • 17 август 2016 12:32

  • 976
  • 0
Буферните паркинги в София ще са безплатни с абонаментна карта
© Булфото/Архив

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще управлява буферните паркинги в София, които ще могат да се ползват безплатно срещу абонаментна карта през целия ден. На сайта на дружеството гражданите ще имат информация за свободните места. Това съобщи изпълнителният директор Хистиан Петров.

"Идеята на буферните паркинги е да дойдем до метрото с автомобил си и да го оставим на паркинга. Ние не заплащаме за това, а автомобилът ни е пазен от служителина ЦГМ. След това ползваме метрото, връщаме се до "Цариградско шосе", качваме се на автомобила си и се прибираме вкъщи", поясни той.

Пред БНР Петров се похвали, че приходите са се увеличили след поскъпването на билетчето в столицата. Повече пари се събират от продажбата на абонаментни карти. ЦМГ ще зарадва столичани с нови 110 автобуса от септември.

"Вярвам, че градският транспорт може да стане по-удобен от използването на кола в столицата. За два месеца се мина бройката на всички карти, купени през миналата година. Втората насока, по която работим, е изграждане на документация стартиране на процедура по избор на изпълнител на интелигентна система за таксуване. Тази система ще позволи човек с един билет да може да използва както подземния – метрото, така и наземния транспорт", обясни още директорът на ЦМГ.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
976 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини