Увеличиха глобата за репатриране на коли в Пловдив

  • 28 юли 2016 11:20

  • 3537
  • 1
Увеличиха глобата за репатриране на коли в Пловдив
©

От 40 на 60 лева се увеличава цената за репатриране на неправилно паркирани МПС в Пловдив, решиха днес общинските съветници. Глобата, която се заплаща, ако собственикът на колата е на място и тя не бъде вдигната, пък скача от 20 на 30 лева.

Увеличението на санкцията за вдигане на колите с "паяк" се прави с цел ограничаване броя на моторните превозни средства, които паркират в нарушение.

Ангел Иванов от БСП предложи глобата да се завишава с 20 лева за всяко следващо нарушение. Слави Георгиев от групата на Патриотичния фронт пък се обяви за намаляване на санкциите.

И двете предложения обаче не бяха приети.

Наличието на общински "паяци" не стряска по никакъв начин нарушителите, които паркират на забранени места", коментира преди седмица кметът на Пловдив Иван Тотев. По бул. "Васил Априлов" например масово се вдигат коли, но хората изобщо не се впечатляват.

Предвижда се закупуване и на четвърти общински паяк, за да може да се дежури през уикенда, както и късно вечер.

Калина Христова
3537 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА

2017.08.14 | 19:15

1
УЛИЦИТЕ С КРАТЕРИ КАТО ЛУНЕН ПЕЙЗАЖ,НЯМА МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ НО СЕ УВЕЛИЧАВА ТАКСАТА ЗА ПАРКИРАНЕ В ЦЕНТЪРА И ТАКСА РЕПАТРИРАНЕ! СРАМ МЕ Е ОТ КМЕТА И ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ. ТЕ СА ВРЕДНИ ЗА ГРАДА!

Добави коментар

Водещи новини