Инспекция по труда е извършила 168 проверки в Сливенско

  • 11 юли 2016 16:52

  • 832
  • 0
Инспекция по труда е извършила 168 проверки в Сливенско
©

168 проверки по спазване на трудовото законодателство е извършила през май Инспекция по труда в Сливен. Констатирани са общо 750 нарушения, съобщи директорът на Инспекцията Ирена Иванова, предаде "Фокус".

За констатираните нарушения са дадени 704 предписания на работодателите, спрени са от експлоатация 9 машини, съоръжения и участъци. Съставени са 41 акта за административни нарушения.

Иванова напомни, че Инспекцията по труда дава предписания за преустановяване на нарушенията на трудовото законодателство, допуснати от работодателите само при наличието на трудови правоотношения. В случаите, когато трудовите правоотношения са прекратени, в преобладаващата съдебна практика е възприето становището, че се касае за имуществени спорове с гражданско правен характер между работници и работодатели, които следва да се решат единствено по исков ред пред граждански съд.

"Въпреки това Инспекцията по труда извършва проверки по всички постъпили искания и сигнали в законоустановените срокове и прилага законовите си правомощия", уточни Ирена Иванова.

Калина Христова
832 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини