Диетата на Ванга сваля по кило на ден

  • 23 юни 2016 18:39

  • 26433
  • 2
Диетата на Ванга сваля по кило на ден
©

Сред многобройните диети и рецепти за отслабване напоследък става все по-популярна една препоръка на най-известния български феномен Ванга. Рецептата й е доста странна на фона на ограниченията за хапване на тази или онази храна, както и от хапчетата, за които се твърди, че са на билкова основа. Петричката пророчица съветва да се прави нещо много просто от всеки, който иска да свали някой и друг килограм. Няма разлика дали към това се стремят мъже или жени.

Както в повечето случаи, и по отношение на килограмите баба Ванга се опира на уникални български билки. Такова е омайничето, което расте в по-голямата част от страната. Безценната рецепта за лесно отслабване е следната: В голям съд след като заври водата се слагат 100 грама от изсушената билка омайниче и се вари 5 минути. След като изстине, се прецежда и се облива тялото след добро изкъпване. Обливането се прави 3 поредни дни, а вечер се пие по 1 чаена чаша запарка от маточина, пише "Струма бг".

Пророчицата започнала още на младини да предписва този начин за сваляне на килограми. Много скоро дебеланковците идвали щастливи да й благодарят и повтаряли рецептата поне по два пъти годишно. Племенницата й Красимира Стоянова пише, че ефектът е поразителен, защото се сваля почти по един килограм дневно. Освен това намаляването на теглото е трайно и няма т.нар. йо-йо ефект, с който килограмите се връщат.

"За всяка болка има билка, но билките трябва да са от страната, в която човек е роден. Те лекуват най-добре", обичала да повтаря Ванга. Когато лекувала, тя обърквала и най-вещите билкари, защото препоръчвала най-прости средства или билки, които според тях не притежавали лечебни свойства. Интересно е, че пророчицата рядко съчетавала различни лечебни растения, предпочитала лекарство само от една билка.

"Не признавам лечение, при което трябва да се пият по 20-30 билки наведнъж. Понякога хората изпиват по цели чували от различни растения, а ефектът е малък. Аз препоръчвам за дадена болест само по една билка или само едно лечебно средство, за да знае човек от какво се е лекувал или от какво си е навредил. Работата е там да се открие точно за коя болка коя билка помага. Аз не твърдя, че съм голям билкар, на мене тези билки ми се казват. Много често названията им, които изричам, са ми абсолютно непознати", признава Ванга.

За омайничето, което е многогодишно растение и има няколко разновидности, се разказва красива легенда за дъщерята на цар Иван Асен Втори – Тамара. Изпратил царя болната си дъщеря на лечение в Тетевенския Балкан. Било през пролетта. Тамара откъсвала цвете и го затъквала зад ухото си. Мислела си: "Кой е сега като мене. Не ми трябва корона". Тамара научила, че цветето се нарича омайниче и че ерген, който види пръв момиче, закичено с него, се омайва и то става негова изгора.

Растението помогнало да царската дъщеря да оздравее. Но дошла есента и заедно с птиците заминала и Тамара. Тогава местните нарекли цветето, което тя така много обичала царско цвете, а поляната на която то цъфти – Царичина. Тя останала като една от приказните местности на Тетевенския Балкан и затова резерватът носи нейното име.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
26433 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2016.08.11 | 12:14

2
Още простащина от тъп журналист

2016.08.11 | 12:14

1
Дрън та пляс, глупости

Добави коментар

Водещи новини