Бъчварова: Без подготвени кадри не можем да очакваме добра система за сигурност

  • 26 май 2016 15:06

  • 1908
  • 4
Бъчварова: Без подготвени кадри не можем да очакваме добра система за сигурност
© Булфото

Министърът на вътрешните работи откри работен семинар на тема „Състояние, тенденции и перспективи пред обучението в областта на сигурността и обществения ред“, който се провежда в Академията на МВР.

Водени от разбирането, че добрата система за сигурност се изгражда с добре подготвени кадри, пред Академията на МВР стои отговорната задача да направи всичко възможно да гарантира обучението на специалисти в областта, заяви министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. при откриването на работния формат.

В този смисъл е необходим нов подход в организацията с ясната насоченост, че знанието в сферата на сигурността е водещо, с очертана обща картина на обучението, със създаване на механизми и координация с външни за системата на МВР факултети и ВУЗ-ове, които също предлагат подобен вид обучение.

Вътрешният министър напомни, че развитието на съвременната среда за сигурност върви през най-напредналите модели на информация. Задължение на Академията е да търси такива форми на модерно обучение, които да създадат умения за ползване на информацията – от нейното придобиване към анализ на данните и извеждане на тенденции чрез правилна съпоставимост на фактите.

Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. очерта и някои от основните компоненти на организация на работата – съдържанието на образованието в това направление като основополагащо, качеството на преподаването, постигане на стабилно и съвременно ниво на обучение, включително и в тематичен план. Като пример тя посочи темата за борбата с тероризма, която изисква внимателно следене и правилен прочит с цел извеждане на превантивната подготовка.

Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. предложи на участниците в семинара да обсъдят създаването на съвет от специалисти – преподаватели в областта, който би могъл да бъде изключително полезен в изграждането на съвременен модел на обучение с гарантирано качество на добро образование. Подкрепа за идеята изразиха както представители на Академията и висши училища извън системата на МВР, така и ръководители на структури в министерството – потенциални „ползватели“ на обучаваните.
 

Росица Валентинова
1908 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.05.26 | 18:16

2
Къде ще ги намерите подготвените кадри? От полицейската академия ли? Или Юридическия факултет на ЮЗУ?
тодор

2016.05.26 | 21:16

4
Тая система си затри кадърните полицай а сега всеки неграмотник ще попълва дупките ,но кой е луд да работи за 600 лв.и дреми 12часа пазач на патрулка.Само коли и ониформи не става ,а празна раница не пази граница

2016.05.26 | 19:32

3
Тъпа комунистическа СВИНЯ ! Една селска социоложка,оглавява МВР ??? Големия "кадър" на Тиквата,работеща с уста под бюрото му !
ЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ

2016.05.26 | 18:15

1
ИМА ВСЕ ОЩЕ СЪВЕСТНИ СЛУЖИТЕЛИ НО НИКОЙ НЕ ИМ СТОЙ ЗАД ГЪРБА КАТО РАБОТЯТ И ТЕ ЩЕ ДАДАТ АЙЛЯК

Добави коментар

Водещи новини