Нови свлачища в Белоградчик

  • 10 май 2016 12:34

  • 1456
  • 0
Нови свлачища в Белоградчик
© Getty Images/Guliver

Нови свлачища са се образували вследствие на обилните валежи през последните дни в община Белоградчик. Това каза Борис Николов, кмет на общината, предаде "Фокус". Той посочи, че на няколко места са се образували свлачища, включително и на третокласната пътна мрежа Белоградчик-Видин.

„По свлачището, което е на пътя към Видин ще се започне работа. Има свлачище и на четвъртокласната пътна мрежа по пътя Белоградчик-Орешец”, обясни кметът. Той каза още, че в близост до населените места и в самите тях свлачища няма.

„Свлачищата, които са на пътя, не затрудняват движението, тъй като са се образували отстрани на пътното платно, към дола”, уточни Николов. По думите му въпреки това трябва да се укрепят, за да се предотврати по-нататъшно свличане.

„За укрепването на нашето свлачище ще подаваме документи в междуведомствената комисия по бедствия и аварии. За това, което е на републиканската пътна мрежа, трябва АПИ да се погрижи”, допълни Борис Николов. За състоянието на реките и язовирите на територията на общината, кметът на Белоградчик каза, че нивата им вече спадат и няма никаква опасност.

Последвайте канала на

Калина Христова
1456 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини