Божидар Димитров: Продавачите на царевица може да са терористи, да ги забранят

  • 20 април 2016 12:48

  • 6878
  • 2
Божидар Димитров: Продавачите на царевица може да са терористи, да ги забранят
© Булфото

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров настоя дейността на продавачите на царевица, които кръстосват плажовете у нас, да бъде забранена.

Радикалният призив идва след информациите от италианското разузнаване за нова серия от атентати, които терористи от "Ислямска държава" планирали по плажовете на Европа, дегизирани като продавачи на сладолед и сувенири. При атаките щели да стрелят с автомати по претъпканите плажове, да взривяват шахидски колани и бомби, скрити под шезлонги.

Пред Дарик Димитров обяви: „Какво може да се случи у нас - видиш циганин да продава царевица на плажа и изведнъж... всичко изригва. Трябва да ги забранят. И бурките трябва да забранят, всичко".

„Няма бежанци в България. В момента, в който тези индивиди преминат незаконно българската граница, автоматично се превръщат в престъпници. Те не са мигранти. Не споменавайте тази дума, не ги легитимирайте", каза той. Проф. Божидар Димитров не отстъпи от позицията си в подкрепа на гражданските отряди, но уточни, че действията им трябва да бъдат регламентирани.

Той бе в Бургас по покана на екскурзоводите в региона и представи в изключително интригуваща лекция най-атрактивните културно-исторически дестинации у нас.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6878 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Война на Та Наг Ра

2016.05.12 | 21:39

2
Слушайте професора не се майтапете......единствената популярна личност с най-голямото одобрение от народа. Щом лидерите обичат народа си то и народа ги обича стократно!!!!
maraba arabski

2016.05.11 | 22:15

1
ma tye arabitye,yadat bob i obikalyat plaja ihhuuuuuuuuuuuu

Добави коментар

Водещи новини