КНСБ: С поведението си Дянков взриви социалния мир

  • 17 ноември 2011 14:32

  • 1513
  • 2
КНСБ: С поведението си Дянков взриви социалния мир
©

Поведението на министъра на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи наистина сложи последните капки в дълго пълнената чаша на недоволство и взриви социалния мир.

Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на пресконференция след заседание на Изпълнителния комитет и Националния стачен комитет на конфедерацията.

Той допълни, че няма никакви основания да бъде нарушавано споразумението за развитието на пенсионната система, като се увеличи пенсионната възраст с една година още от 2012 година. „Има начин откъде да се вземат пари за увеличение на пенсиите, без това да значи ограничаване на условията за достъп до пенсиониране. Увеличението на пенсиите е проблем на бюджета”, заяви президентът на КНСБ.

Той припомни, че според разчетите на финансовото министерство с увеличението на пенсионната възраст с една година от 2012-а ще бъдат икономисани около 70 млн. лева, за да се платят с 9 лева повече на пенсионерите с най-ниски пенсии. Димитров бе категоричен, че през последните 10 години същите хора, за които сега се готви „нова тесла”, са понесли най-сериозните удари от пенсионната реформа.

Според него, в условията на задълбочаваща се криза, увеличаване на безработица и спад на заетостта, няма как да се иска хората да работят повече, тъй като на практика няма работни места.

"Очакванията да има струпване на кандидат-пенсионери, които са изпълнили условията на НОИ, са повече от реалистични", каза още Димитров.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1513 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БЪЛГАРИН

2011.11.20 | 20:53

2
ГЕРБ бавно и методично затриват България и Българина!!! С всяко свое действие те сякаш ни казват:моля това да ни е последния мандат.Така и ще стане ,защото вие се самозабравихте кретени.Дано вече и на малкото ви симпатизанти им се отворят очите за вашето некадърно управление.Въпреки ,че аз съм един от тези ,които ви издигнаха на власт,ако зависи от мен веднага бих ви свалил.Вие сте срам за България.
Данчо

2011.11.20 | 20:53

1
Следващия път пак гласувайте за ГЕРБ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини