Кмет отказва да работи, нямал секретарка

  • 04 февруари 2016 19:58

  • 3739
  • 4
Кмет отказва да работи, нямал секретарка
© Булфото(архив)

Кметът на Тракиец Красимир Бойчев е отказал да приеме заявлението на жена от селото за издаване на удостоверение за наследници с аргумента, че това е административна работа, а той няма секретарка (административен помощник). За скандалния случай съобщи кметът на Хасково Добри Беливанов, пише "Монитор".

“Този случай много ни притесни. В писмо до общината жената пита дали може от служба ГРАОН да получи такова удостоверение”, допълни градоначалникът. Той обясни, че на селата с население над 700 души се полага такъв административен помощник (секретарка), но много населени места в общината нямат щат за такива. Според Беливанов това би трябвало да вършат селските кметове. “Това им е основното задължение – да обслужват населението. Сигурно виждате как мнозина от кметовете на села по цял ден са в Хасково, а искат секретарки”, възмути се кметът.

При определянето на структурата на общинската администрация в петък миналата седмица се повдигна този въпрос. Предложението от страна на опозицията бе да се отпуснат още 6 щата, по половин за 12-те села, останали без секретарки. Общинският съвет обаче отхвърли това предложение с мотива че щатът на общинските служители и без това е много раздут. Още повече, че че в по-малките села кметовете спокойно могат да вършат тази работа.

Според кмет на малко селце от хасковска община, изготвянето на едно удостоверение за наследници отнема 5-10 минути. Дори най-големите, с най-много имена на наследници, на няколко страници, не коства повече от час. Човекът приготвя удостоверенията си сам без секретарка вече трети мандат. По думите му това се прави най-много 5-6 пъти годишно и е смешно да се иска щат за подобно нещо. Не е смешно обаче за кметът на Тракиец. Според неговите колеги, претенциите на Красимир Бойчев и други като него за секретарка идват в повечето случаи заради частния им бизнес. Управниците искали да си гледат фирмите, а някой в кметството да върши административната работа. Красимир Бойчев не бе открит за коментар, въпреки настоятелните опити на репортерите да го открият. Според близки на селският началник, той бил на мястото, заради което не си гледал работата в кметството-частните си рибарници край язовир Тракиец. Заради този бизнес селският управник често отсъствал от работното си място, мърморят от Тракиец. Като цяло обаче селото си харесва управника, който избра за 3-ти път на последните избори.

Novini.bg
3739 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Пламен

2016.02.19 | 14:00

4
Ами,търсят си хора които разбират от тези работи,кметовете от нищичко не разбират,освен да крадат

2016.02.19 | 14:00

3
И аз нямам секлецарка! Утре обявявам гладна стачка!
иваничка

2016.02.09 | 13:45

2
Всички селски кметове се занимават със земеделие и то в работно време и затова искат секретарки ,да има кои да обслужва хората.

2016.02.05 | 11:33

1
Изпреварих оня, с елените!

Добави коментар

Водещи новини