Синдикатите в МВР: Има манипулации по отношение на закона за МВР

  • 03 февруари 2016 14:35

  • 1114
  • 1
Синдикатите в МВР: Има манипулации по отношение на закона за МВР
© Булфото

Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ посочва в съобщение до медиите, че в представените от МВР мотиви в Закона за изменение и допълнение на Закона за МВР фигурира откровена спекулация.

В мотивите към ЗИД на МВР е посочено, че промените се предлагат "в синхрон с водените преговори и постигнатите договорености със синдикалните организации в МВР се предлага намаляване на обезщетението при прекратяване на служебното правоотношение на държавен служител със статут по ЗМВР от 20 бр. заплати на 12 бр". От СФСМВР заявяват, че не само никога не се е договаряла и приемала подобна мярка, но и Федерацията нееднократно е декларирала пред политическото и професионалното ръководство и широката общественост, че ефективната реформа и качествената услуга "сигурност" изискват ясна визия и стратегия за очакваната промяна и предвиждане на инструментариум за повишаване мотивацията на служителите, и че реформа, чрез намаляване на обезщетенията демонстрира не само липса на държавническо и стратегическо мислене, но създава риск за националната сигурност.

От Федерацията призовават министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. да се предоставят писмени доказателства за посочените в мотивите синхрон и договорености. От СФСМВР настояват министър Бъчварова и нейният заместник да посочат има ли конкретни договорености по темата, да пояснят с кои синдикални организации са направени, кога, какви са разглежданите становища и материали и в какъв формат са водени тези преговори.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1114 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.09 | 11:52

1
мвр не обича манипулациите , нито тарикатлъците , Те са едни чести и почтени хора , това че живеят от чужд труд и изпълняват крадливи закони , за тях е правилно и вдъхновяващо

Добави коментар

Водещи новини